Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Leerlingen op plasles omdat de wc’s op school te smerig zijn

Leerlingen op plasles omdat de wc’s op school te smerig zijn

Leerlingen op plasles omdat de wc’s op school te smerig zijn

Je kind die thuiskomt en meteen naar de wc rent, omdat de wc’s op school vies zijn. Het is te gek voor woorden, maar het komt wel voor.

Lees ook: Net terug van vakantie? Vergeet niet meteen de wc door te trekken

In april 2018 voerde Kantar Public in opdracht van Essity een onderzoek uit. Vijftienhonderd leerlingen, docenten en ouders gaven hun mening van de toiletten op de basis- en middelbare scholen door heel Nederland. Het resultaat is schokkend.

Er zit een luchtje aan

School-wc’s blijken zo vies te zijn, dat leerlingen hun behoefte liever ophouden totdat zij weer thuis zijn. Petra van Haren, voorzitter van de Algemene Vereniging voor Schoolleiders geeft in Editie NL toe dat de wc’s erg vies zijn: ‘Kinderen plassen regelmatig over de rand en dat komt in de voegen. Die ongelooflijke stank is er gewoon niet meer uit te krijgen, zeker bij oude schoolgebouwen.’

Maatregelen

Basisschool de Trinoom gooit de boeg om en geeft nu naast rekenen en taal, tegenwoordig ook plasles. Ze introduceerden ook de ‘plas-eend’. Deze eend zet je op je tafeltje als je naar de wc gaat en de volgende pakt hem daar weer vanaf. Zo weet je dus altijd wie er voor je naar de wc is geweest en is aanspreken dus makkelijker.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: EditieNL | Beeld: Gettyimages