Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Lasagne uit de pan

Lasagne uit de pan

Thuis & wonen
Lasagne uit de pan

Eén van Sofie haar favoriete recepten aller tijden is toch wel: lasagne. Helaas is het wel een aardig tijdrovend klusje. Daarom ging Sofie op zoek naar een recept voor een lasagne die net zo lekker smaakt, maar net even wat sneller klaar is. Dit recept voor lasagne uit de pan is echt ontzettend lekker en komt dan ook zeker vaker op het menu! Het is een kwestie van een tomatensaus maken met de lasagnebladen hierin en nog even 5 minuten onder de grill om de kaas te laten smelten. Makkelijker kan toch niet?

F40_lasagne

Dit heb je nodig:

Tijd: 15 min. + 5 min. in de oven/onder de grill
Recept voor 2 personen

  • halve witte ui
  • 10 verse lasagnebladen
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2/3 eetlepels tomatenpuree
  • 300 ml gezeefde tomaten (frito)
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram ricotta
  • 1,5 theelepel gedroogde oregano
  • snufje zout en peper
  • verse basilicumblaadjes
  • geraspte kaas

Zo maak je het:

Als je een pan hebt, die ook in de oven kan, gebruik deze pan dan voor dit recept. Als je geen pan hebt die je op je fornuis en in de oven kan gebruiken, kan je ook gewoon een pan en een ovenschaal gebruiken. Begin met het snipperen van het uitje. Maak vervolgens het teentje knoflook schoon en snijd deze in hele kleine stukjes. Je kan hiervoor natuurlijk ook een knoflookpers gebruiken. Giet een scheut olijfolie in een pan en bak het uitje met de knoflook aan.

Tip: je kan natuurlijk ook gehakt toevoegen aan dit recept voor lasagne. Voeg het gehakt dan toe, nadat het uitje glazig is geworden en bak deze dan rul. 

Zodra het uitje glazig is, voeg je de tomatenpuree toe. Bak dit ongeveer 1 minuut aan en voeg daarna de gepelde tomaten en de gezeefde tomaten toe. Snijd ondertussen de verse lasagnebladen in stukjes. Wij hebben één lasagneblaadje in ongeveer 8 tot 10 stukken gesneden. Als je hiermee klaar bent voeg je de stukjes lasagnebladen toe aan de saus. Schep dit goed door zodat de saus goed verdeeld is over de lasagnebladen. Voeg vervolgens de gedroogde oregano en eventueel een snufje zout en peper toe. Laat het sausje een beetje pruttelen en roer deze af en toe even door. Mijn “lasagnebladen” waren in ongeveer 8 minuten gaar. Verwarm ondertussen je oven (220 graden) of grill voor.

Als de lasagnebladen gaar zijn voeg je ongeveer 1/4 van de ricotta toe aan de saus. Roer dit goed door. Als je een pan gebruikt die ook in de oven kan, dan verdeel je nu de rest van de ricotta over de saus en eventueel nog een dun laagje geraspte kaas. Als je geen pan hebt, die in de oven kan dan schep je de saus met de lasagnebladen in een ovenschaal en verdeel je de ricotta en de geraspte kaas over de ovenschaal. Zet de lasagne voor ongeveer 5 minuten in de oven/onder de grill totdat de kaas gesmolten is. Serveer de lasagne met de verse basilicum en smullen maar!

 

 

Eet smakelijk!

sopie_150px

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.

Sofie is onze kookblogger. In dit filmpje stelt ze zich even voor.

Shoppen is altijd een goed idee