Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Lasagne met ham en pesto

Lasagne met ham en pesto

Thuis & wonen
Lasagne met ham en pesto

Zin in lasagne, maar geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is dit lasagne recept met ham misschien wat voor jou. Als je zelf graag de bechamelsaus maakt, kost het recept wat extra tijd. Heb je hier geen zin in of wil je echt snel klaar zijn? Maak dan een soort kaassausje met 1 bakje ricotta, 100-150 ml melk en een snufje peper en zout. Meng de ingrediënten door elkaar en giet dit over de lasagne. Beetje kaas er overheen en je lasagne kan in de oven! 

Recept voor 2 personen

Tijd: 15 min. + 30 min. in de oven

Dit heb je nodig:

  • lasagnebladen
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 4 plakken ham
  • zout/peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl tijm
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • bechamelsaus, kant-en-klaar of zelfgemaakt
  • handje geraspte kaas
  • pesto

 

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 220 graden. Meng in een bakje de tomatenblokjes met een snufje zout, peper paprikapoeder, tijm en Italiaanse kruiden. Bedek de bodem van een ovenschaal met lasagnebladen. Daarna een laagje met de gekruide tomatenblokjes, dan weer lasagnebladen, tomatenblokjes, 2 plakken ham, een laagje pesto, tomatenblokjes enzovoort. Ga zo door totdat je ovenschaal bijna vol zit of totdat je ingrediënten op zijn. Eindig met een laag lasagnebladen met daar overheen bechamelsaus. Als laatste verdeel je nog een beetje kaas over de lasagne.

Zet de ovenschotel voor ongeveer 30 minuten in de oven. Lekker met een salade en eventueel nog een beetje pesto.

 

Eet smakelijk!

sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee