Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Lasagne met courgettebladen

Lasagne met courgettebladen

Thuis & wonen
Lasagne met courgettebladen

Lasagne is lekker! Maar vandaag gebruiken we geen normale lasagnebladen, maar we gebruiken plakjes courgette! Dit gerecht is simpel om te maken én gezonder dan de normale variant.

Recept voor 2 personen
Tijd: 20 min. + circa 20 min. in de oven

Dit heb je nodig:

  • 1 courgette
  • 1 blik met tomatenblokjes
  • 1 pakje met gezeefde tomaten (330 ml)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • halve rode peper
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 theelepel oregano
  • 3 theelepels suiker
  • 4 flinke eetlepels ricotta
  • scheut melk
  • handje geraspte kaas

Zo maak je het:

Snijd de courgette in tweeën en schaaf met een dunschiller, dunne plakken courgette. Ga zo door totdat de hele courgette op is.

Zelf bak ik vervolgens de courgetteplakjes een paar minuten in een pan met een beetje olie maar dit hoef je niet persee te doen. Als je courgette bakt, leg de courgetteplakjes dan vervolgens op een keukenpapiertje zodat ze een beetje kunnen uitlekken.

Snipper het uitje, snijd de knoflook en de rode peper fijn. Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje met de knoflook en de rode peper. Voeg na circa 2 minuten de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten toe. Roer dit even door en voeg vervolgens ook de kruiden, suiker en een snufje zout/peper toe. Laat dit nu circa 10-15 minuten pruttelen. Ondertussen vet een ovenschaal in met een beetje olie en leg je een paar courgetteplakjes op de bodem zodat deze bedekt is

Maak daarna ook het “kaassausje” voor over de lasagne. Hiervoor meng je de ricotta met de melk en een snufje peper in een bakje.

Als de saus klaar is, schep je een paar lepels van de tomatensaus over de courgette. Leg hier overheen weer plakjes courgette en ga zo door totdat je ingredienten op zijn. Eindig met een laagje courgette en giet hier het “sausje” overheen.

Even afmaken met wat geraspte kaas en de lasagne kan voor circa 20 minuten de oven in.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee