Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wachten wordt beloond: makers ‘La Casa de Papel’ delen nieuwe teasers van seizoen 4

Wachten wordt beloond: makers ‘La Casa de Papel’ delen nieuwe teasers van seizoen 4

Thuis & wonen
Wachten wordt beloond: makers ‘La Casa de Papel’ delen nieuwe teasers van seizoen 4

Na een retespannende cliffhanger werd ons geduld behoorlijk op de proef gesteld, maar over een maand wordt het wachten ein-de-lijk beloond. Het vierde seizoen van ‘La Casa de Papel’ komt steeds dichterbij en om fans alvast lekker te maken, delen de makers een paar bloedstollende beelden.

Waarschijnlijk staat-ie al een tijdje in je agenda en heb je het weekend allang geblokt om te bingen. If not, doe dat dan nu, want de teasers beloven veel goeds. Op 3 april – op een vrijdag – worden de nieuwe afleveringen van La Casa de Papel op Netflix gegooid.

#StopTheResistance

In de nieuwe beelden die Netflix heeft gedeeld, zien we inspecteur Alicia Sierra (Najwa Nimri). Zij richt zich tot fans van de serie en met name die van Mr. Glasses aka El Profesor (Álvaro Morte) door te zeggen het La Casa de Papel-account gehackt te hebben. “Wie aan zijn kant staat, staat niet aan de mijne”, laat ze weten. “Als je nu al in je broek doet en wil overlopen, dit is je kans. Schrijf in de comments alle info die je hebt over de bende, en ik zal je belonen. #StopTheResistance.”

Reactie El Profesor

El Profesor laat het hier uiteraard niet zomaar bij zitten en neemt het account weer over van zijn rivaal. “De politie startte een campagne om ons in diskrediet te brengen”, zegt hij tegen alle kijkers. “Terwijl zij diegenen zijn die geweld gebruiken. Ze hebben velen van ons gekidnapt, gemarteld en lastiggevallen. Ze hadden zelfs het lef om kinderen als lokaas te gebruiken. Ze kunnen niets anders dan liegen, want ook al hebben ze ons aangevallen met alles wat ze hadden: ze hebben niets bereikt. Laat ze je niks wijsmaken, wij willen dat de waarheid aan het licht komt. Voor Nairobi. Voor Lisbon, voor de waarheid.”

De tekst gaat verder onder de nieuwe beelden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Por Nairobi. Por Lisboa. Por la verdad.⁣ ⁣ For Nairobi. For Lisboa. For the truth.⁣ ⁣ Por Nairóbi. Por Lisboa. Pela verdade.

Een bericht gedeeld door La Casa de Papel (@lacasadepapel) op

Even terug naar seizoen 3

In de derde reeks was te zien hoe El Profesor zijn team weer bij elkaar riep om een nieuwe overval te plegen. Na de Spaanse Koninklijke Munt was dit keer de Nationale Bank van Spanje het doelwit. De afloop is nog niet duidelijk. Sterker nog, kijkers kregen te maken met een mega-cliffhanger.

Special ‘La Casa de Papel’

Over ongeveer een maand kunnen we niet alleen genieten van een nieuwe reeks La Casa de Papel, óók kunnen we een special over de Netflix-hit verwachten. In deze docu komt aan bod hoe de Spaanstalige serie ontplofte tot een wereldwijd succes en horen we uiteraard ook het welbekende strijdlied Bella Ciao, dat we inmiddels wel kunnen dromen. De special is vanaf 3 april 2020 te bewonderen Netflix. Het is nog niet bekend wie we gaan zien in de documentaire en of het uit meerdere delen bestaat.

Nóg meer ‘La Casa de Papel’

Voor alle fans van La Casa de Papel kwam de Spaanse televisiegids FormulaTV een tijdje geleden al met héél goed nieuws. Het magazine wist te melden dat Netflix de serie al had verlengd met niet alleen een vijfde, maar óók al een zesde reeks. De opnames van beide seizoenen zouden in het begin van 2020 starten, op het moment dat het vierde seizoen – én dus de special – op Netflix staat. Zoals voorheen zullen het vijfde en zesde ‘seizoen’ waarschijnlijk één afgerond verhaal vormen. De telling van La Casa De Papel is een beetje vreemd, omdat het eerste seizoen van de serie door Netflix in twee delen werd geknipt.

Lees ook
Kom maar door: er is een special van ‘La Casa de Papel’ in aantocht

Record

Het zal je niet verbazen, maar La Casa de Papel is wereldwijde een mega-hit voor Netflix. De Spaanse cast & crew wisten zelfs een record te vestigen: het derde seizoen werd in de eerste zeven dagen na de release (19 juli 2019) door maar liefst 34 miljoen (!) accounts bekeken. En met de laatste cliffhanger kunnen we ons haast niet voorstellen dat de aftrap van het vierde seizoen minder views gaat opleveren.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Flair.be | Beeld: still

Shoppen is altijd een goed idee