Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kunnen we wel gebruiken: deze app zorgt dat je niet te veel drinkt en op tijd naar huis gaat

Kunnen we wel gebruiken: deze app zorgt dat je niet te veel drinkt en op tijd naar huis gaat

Kunnen we wel gebruiken: deze app zorgt dat je niet te veel drinkt en op tijd naar huis gaat

Zó herkenbaar: je hebt afgesproken om één drankje te doen, en voordat je het weet is het drie uur ’s nachts en lijkt het een heel goed idee om toch nog een vierde gin-tonic te bestellen. Er bestaat nu een app die je behoedt voor dit soort avonden (en die kater de volgende dag).

Lees ook: Bewezen: bier drinken kan helpen bij afvallen

Onderzoekers aan de Victoria Universiteit in Australië hebben een app ontwikkeld die je elk uur een vragenlijst laat invullen. Daarop geef je aan hoeveel alcohol je hebt gedronken, hoeveel je hebt uitgegeven, waar je bent en hoe je je voelt. Op basis van je antwoorden krijg je op maat gemaakte sms’jes binnen met vragen als: ‘Moet je niet werken morgen?’ en ‘Wanneer ben je van plan naar huis te gaan?’. De app is gemaakt om het bingedrinken onder studenten van de universiteit tegen te gaan, maar is voor ons ook best handig. Toch?

De app heet Mobile Intervention for Drinking in Young People (MIDY). ‘Dit systeem vertelt mensen niet dat ze niet mogen drinken, maar het biedt hen een optie om hun drinkgedrag binnen de perken te houden. Daarnaast kan het er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat ze zeker niet dronken achter het stuur kruipen,’ aldus Megan Lim, een van de ontwikkelaars van de app.

Nog even geduld

Wie hoopt dat de app je nu al kan behoeden voor dronken avonden, helaas. De eerste testfase heeft nu plaatsgevonden en nu zullen driehonderd studenten van de Victoria Universiteit de app twee jaar uitproberen. Als de resultaten positief zijn en de studenten daadwerkelijk minder drinken door de berichten, dan is het de bedoeling dat de app wereldwijd te gebruiken wordt.

Wil je niets meer missen van Flair deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10 x Flair voor 10 euro!