We maken vandaag een kruidig bananenbrood! Een nieuwe variant met speculaaskruiden en banaan. We leggen uit hoe je het zelf maakt. Smullen maar!
Recept voor 1 brood/cake
Tijd: 20 min. + 45 min. in de oven
Dit heb je nodig:
3 bananen (groot en het liefst zo rijp mogelijk)
3 eieren
100 gr bloem
75 gr havermoutvlokken
1 tl koek- en speculaaskruiden
handje noten (bijv. walnoten en hazelnoten) & amandelschaafsel voor er overheen
Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden. Prak de bananen met een vork in een grote kom.
Voeg vervolgens de eieren toe en meng even goed door elkaar. Voeg vervolgens de bloem, havermoutvlokken, noten en de koekkruiden toe.
Meng alles nogmaals goed door elkaar. Giet/schep het beslag in een ingevette cakevorm.
Strooi een beetje amandelschaafsel over het bananenbrood. Zet het bananenbrood voor circa 45 minuten in de oven totdat hij mooi bruin is.
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie