Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kruidendip met zongedroogde tomaatjes en basilicum

Kruidendip met zongedroogde tomaatjes en basilicum

Thuis & wonen
Kruidendip met zongedroogde tomaatjes en basilicum

Vrienden over de vloer? Zet deze smaakvolle kruidendip op tafel! Extra lekker? Serveren met brood uit de oven. Mmm…

 

Dit heb je nodig

Recept voor 1 bakje kruidendip
Tijd: 10 min.

  • 150 gram roomkaas
  • 3 theelepels mayonaise
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 4 blaadjes basilicum
  • een paar blaadjes verse peterselie
  • snufje peper
  • 2 theelepels suiker (kan je eventueel ook weglaten)
  • klein stukje prei (ongeveer 1/8ste)
  • klein scheutje citroensap

 

Zo maak je het

Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en snijd ook de prei fijn. Doe de roomkaas, mayonaise, de zongedroogde tomaatjes, citroensap, suiker, basilicum, de peterselie, snufje peper en de prei in een mengbeker of keukenmachine. Maal met de keukenmachine of een staafmixer het geheel fijn. Ga net zo lang door totdat er een mooi sausje is ontstaan en alles goed is vermaalt. Serveer de kruidendip bij bijvoorbeeld chips, kaasvlinders of een stokbroodje of gewoon lekker op brood.

 

 

 

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.

 

Sofie is onze kookblogger. In dit filmpje stelt ze zich even voor.

Shoppen is altijd een goed idee