Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Krokante ingesneden aardappel

Krokante ingesneden aardappel

Thuis & wonen
Krokante ingesneden aardappel

Zachte aardappel in een krokant jasje. Chique en lekker!

Krokante ingesneden aardappel

Tijd: 15 min. + 60 min in de oven

Dit heb je nodig: (voor 2 aardappels)

  • 2 middelgrote aardappels (zelf heb ik vastkokende aardappels gebruikt)
  • 3 eetlepels gesmolten boter (of zo een flesje met gesmolten boter)
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • 1 eetlepel paneermeel
  • Zout en peper

Zo maak je het:

Begin met het voorverwarmen van de oven op 220 graden en schil daarna de middelgrote aardappels. Als je de aardappels hebt geschild leg je ze in een bakje koud water. Leg de aardappel op een grote houten of metalen lepel om de inkepingen te maken. Maak met een scherp mes inkepingen die ongeveer 4-5 mm van elkaar af liggen. Snijd de aardappels dus niet helemaal door tot beneden. Leg, nadat je de inkeping in één aardappel hebt gemaakt, weer in het koude water en ga verder met de volgende aardappel. Als je klaar bent met de inkepingen maken in de aardappels leg je ze in een kleine ovenschaal. Giet 2 eetlepels gesmolten boter of de aardappel heen, dus één eetlepel gesmolten boter per aardappel. Breng de aardappels op smaak met een snufje zout en peper. De aardappels kunnen nu voor 35-40 minuten de oven in. Na 35-40 minuten haal je de ovenschaal uit de oven en giet je de overige gesmolten boter of de aardappel. Daarna strooi je het paneermeel en de geraspte kaas er ook over heen en eventueel nog andere kruiden zoals paprika poeder. De aardappels kunnen nu nog voor 20 minuten in de oven en daarna is het smullen geblazen!

Shoppen is altijd een goed idee