Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bakken kritiek voor minderbedeeld gezin in ‘Steenrijk, Straatarm’

Bakken kritiek voor minderbedeeld gezin in ‘Steenrijk, Straatarm’

Thuis & wonen
Bakken kritiek voor minderbedeeld gezin in ‘Steenrijk, Straatarm’

Woensdagavond was in ‘Steenrijk, Straatarm’ weer te zien hoe twee gezinnen de proef op de som namen: maakt geld nou echt gelukkig? Voor een week kon de familie Talsma genieten van een luxeleventje en de zorgeloosheid beviel het viertal duidelijk. Maar met hun gedrag konden ze helaas niet rekenen op bijval van de kijkers thuis.

In Steenrijk, Straatarm is elke week opnieuw te zien hoe een minderbedeeld gezin van leven ruilt met een stel dat niet op de centen hoeft te letten. De nieuwste uitzending draait om de familie Talsma, en het gezin van sterrenchef Jacob Jan Boerma. Ze ruilen van huis, budget én levensstijl en dat is voor beide partijen wennen.

Talsma’s Steenrijk, Straatarm

Het ontbreekt de Talsma’s in de week van de opnames aan niets. In plaats van een weekbudget van tachtig euro hebben ze nu ineens duizend euro te besteden, er staan meerdere auto’s – waaronder een Porsche – voor de deur en ze mogen hun week doorbrengen in een prachtige villa in Apeldoorn. Als kers op de taart hebben Jacob Jan en zijn vrouw Kim een luxe suite voor het ‘straatarme’ stel geboekt bij Parc Broekhuizen, waar de sterrenchef verantwoordelijk is voor de culinaire hoogstandjes.

Gefaald

De familie Talsma had tot een aantal jaren geleden weinig te klagen, tot Ronald – de vader van het gezin – werkloos werd. Hij probeerde de slechte omstandigheden op de werkvloer aan het licht te brengen, maar dit pakte helaas niet goed uit voor de Steenrijk, Straatarm-deelnemer; hij eindigde in de WW. “Dan kom je helaas aan het einde van de rit ergens terecht waar je liever niet wil zijn (…) Je hebt het idee dat je gefaald hebt.” Ondanks hun krappe budget weet de vrouw des huizes iedere avond weer een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.

Mening over eten

Ook bij de Boerma’s speelt lekker eten een grote rol thuis. Jacob Jan geeft tijdens het boodschappen toe nooit echt op de prijzen van ingrediënten te letten, maar benadrukt wél dat gezond en voedzaam eten echt niet de hoofdprijs hoeft te kosten. Dat is iets waar Ronald heel anders over denkt. Slecht eten zou volgens hem duurder moeten worden en gezond eten goedkoper. “Dat zou mij beter passen”, stelt hij. Waar kijkers over vallen, is dat er ondertussen wel een keukenla in het huis van de Talsma’s tot de nok gevuld is met snoep en chips.

 

Toneelstukje Talsma’s

Ook kunnen kijkers van Steenrijk, Straatarm het niet hebben dat de Talsma’s bij alles moeten zeggen dat een luxe levensstijl niet voor hen is weggelegd. Ook twijfelen fans van het programma aan de oprechtheid van het gezin. “Ik heb het gevoel dat het ‘arme’ gezin een toneelstukje opvoert om een weekje rijk te kunnen leven. Hij is alleen maar aan het vertellen dat ze niets kunnen betalen en haar gezicht steeds als hij dat zegt. Ik weet niet, hoor.”

De tekst gaat verder onder de tweets.

Lees ook
Tranen in je ogen: ‘Steenrijk’ gezin verlicht zorgen voor ‘Straatarme’ familie

Lof voor Boerma’s

In tegenstelling tot de Talsma’s kunnen Jacob Jan, Kim en hun zoon wél rekenen op een hoop lovende woorden. Kijkers gunnen het gezin alles. “Het hart op de goede plek!”

Heb je de aflevering gemist en wil je ‘m terugkijken? Dat kan hier.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter | Beeld: still

Shoppen is altijd een goed idee