Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > De kracht van sociale media: moeder vindt baby via Facebook terug na aanslag

De kracht van sociale media: moeder vindt baby via Facebook terug na aanslag

De kracht van sociale media: moeder vindt baby via Facebook terug na aanslag

Gisteravond reed in de Franse stad Nice een vrachtwagen in op een menigte die naar het vuurwerk aan het kijken was. In alle chaos verloor een koppel de kinderwagen waarin hun acht maanden oude baby lag. Tiava Banner, een vriendin van het koppel, postte onmiddellijk een oproep op Facebook en dat bleek een slim idee: nog geen uur later kon de moeder haar baby weer in de armen sluiten.

Op een trieste dag als vandaag, herinneren verhalen zoals die van Tiava ons eraan dat we ons nooit zullen laten kisten door dat minieme aantal haatdragende mensen op deze aardbol. Het feit dat de oproep in zo’n korte tijd meer dan 21.000 keer werd gedeeld en de jonge ouders daardoor hun baby snel terugvonden, is een mooi bewijs van de kracht van sociale media en vooral van naastenliefde. Liefde overwint altijd, ook nu.

Steunbetuigingen

De jonge moeder bedankte achteraf via Facebook iedereen die haar bericht deelde en vooral een zekere Joy Ruez, vermoedelijk de vrouw die de baby vond en bij de ouders terugbracht. Ze zegt niet te kunnen antwoorden op alle steunbetuigingen die ze ontving en dat ze geen interviews zal geven, aangezien ze niet de moeder van de baby is.

 

Lees ook:

Bron: Flair.be, copyright afbeeldingen: Facebook: Tiava Banner