Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Koudste pakjesavond in 20 jaar: dat is een nog eens een goed reden voor Glühwein!

Koudste pakjesavond in 20 jaar: dat is een nog eens een goed reden voor Glühwein!

Thuis & wonen
Koudste pakjesavond in 20 jaar: dat is een nog eens een goed reden voor Glühwein!

Brrrrrr het belooft vanavond de koudste pakjesavond in 20 jaar te worden! Hopelijk zit er tussen al die cadeautjes dus ook een warme muts en een paar wollen sokken! 

Volgens Weerplaza wordt het vanavond afzien voor de Sint en zijn pieten: het kan namelijk wel eens de koudste pakjesavond in 20 jaar worden. En dat maakt het pakjesbezorgen er niet makkelijker op! Vroeg op de avond zal het al gaan vriezen en later op de avond kan het zelfs -5 worden. Hopelijk glijdt Amerigo vanavond dus niet uit!

Sinterklaas komt aan in Haarlem. Foto: Harold Versteeg | Hollandse Hoogte

Zo blijf je warm!

Terwijl de Sint in zijn tabberd (hopelijk met thermo-ondergoed) over de daken klautert zit jij gelukkig lekker binnen. En dankzij dit recept voor Glühwein blijf jij vanavond heerlijk warm. Misschien ook een kopje buiten zetten voor de Sint en zijn pakjespieten?

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • handvol kruidnagel
  • 2 onbehandelde sinaasappels
  • 1 liter rode wijn
  • 4 kaneelstokjes
  • (honing)

Zo maak je de Glühwein:

Prik een handvol kruidnagels in de sinaasappelen. Geit de rode wijn in een ruime pan, snij de sinaasappelen in partjes en voeg ze samen met de kaneelstokjes toe. Verwarm op een zacht vuur en laat een kwartier pruttelen – niet koken. Voeg eventueel nog honing naar smaak toe.

Done! Dat was makkelijk hè?!

Lees ook:

Recept: sinterklaastoast

9 x Sinterklaas recepten voor een zálige pakjesavond!

Wow! Zoveel calorieën verbrand je met wintersporten

Recept: libelle-lekker.be

Bron: weeronline.nl

Shoppen is altijd een goed idee