Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > ‘Kopen Zonder Kijken’-kijkers dol op Brabantse überpositivo Roy (en snappen níets van liefdesmatch)

‘Kopen Zonder Kijken’-kijkers dol op Brabantse überpositivo Roy (en snappen níets van liefdesmatch)

‘Kopen Zonder Kijken’-kijkers dol op Brabantse überpositivo Roy (en snappen níets van liefdesmatch)

De zomer is deze week officieel begonnen en dat betekent ook het begin van ‘komkommertijd’ en – naast sport – veel herhalingen op televisie. Dat vinden wij echter helemaal geen probleem, aangezien één van onze favorieten – ‘Kopen Zonder Kijken’ – ook weer te zien is. Twitter had ook ditmaal weer van alles te zeggen over het stel, het budget, de keuze voor het huis en de verbouwing.

Geen extra potjes

Kijkers van het populaire woonprogramma ergeren zich doorgaans enorm aan het feit dat de beschikbare budgetten steevast aan de ruime kant zijn én dat er alsnóg iedere week extra geld bij moet komen. De truc van het programma is immers om met weinig iets leuks te creëren en voor veel huizenzoekers zijn die extra potjes met geld geen realiteit. Gelukkig was het nu eindelijk eens tijd voor een ander soort verbouwing met minimaal budget en… geen. extra. geld.

Wonen in Waalwijk

Deze week maakten we kennis met het jonge Brabantse koppel Deveny en Roy, dat neerstrijkt in Waalwijk. Beiden wonen nog bij hun ouders en zijn het heen en weer reizen tussen Den Bosch en Oosterhout – en het slapen bij ‘ons pap en mam’ – meer dan zat. Hoog tijd voor een huisje samen, dus. In tegenstelling tot veel andere kandidaten valt hun eisenpakket mee: voor hun startershuis willen ze minimaal drie slaapkamers en zo’n zestig vierkante meters. Toch komen ze er samen niet uit, omdat ze het maar niet eens kunnen worden over de woonplaats.

‘Sprookjesachtige’ liefde

Roy, een bijzonder blije, trotse Bosschenaar, krijgt al heimwee als ze de stad uitrijden. Deveny, doorgaans iets minder blij en enthousiast, wil het liefst in Oosterhout blijven – daar waar iedereen door de achterdeur naar binnen loopt. Hun zoekgebied strekt zich dus van Den Bosch tot Oosterhout, met Waalwijk als ‘stralend middelpunt’ volgens Kopen zonder Kijken-makelaar Alex. Maar ook Kaatsheuvel is een optie. Roy en Deveny werken namelijk allebei in de Efteling, de plek waar hun betoverende eerste ontmoeting heeft plaatsgevonden.

Low budget-shoppen it is!

Inmiddels is het koppel drie jaar samen en blijkt Deveny bij Martijn’s eerste bezoek een ‘Kaatje’ te pullen: ze is inmiddels vier maanden zwanger. Het zorgt wederom voor lichte druk op de ketel bij makelaar Alex en Bob de Bouwer. Maar wat voor nog veel meer druk zorgt is het budget. Roy en Deveny hebben maximaal 210.000 euro voor de aanschaf van een huis én de verbouwing. Voor de gemiddelde Nederlander een prima bedrag, voor Alex een ware nachtmerrie. “Voor dit bedrag koop je een leuk huisje bij het Volk van Laaf in de Efteling, maar in de werkelijke wereld kom je er niet ver mee.” En daar doet hij nog een schepje bovenop: “Het is een leuk bedrag als het op je bankrekening staat, maar in de woningmarkt van vandaag koop je er bijna helemaal niets voor.” Ook Bob ziet het somber in: hij stipt meteen aan dat de kans dat hun luxe moodboards (gebaseerd op Roy’s favo fancy hotel in Antwerpen) werkelijkheid worden, nihil is.

Paleis voor een prikkie

Alex neemt niet eens de moeite om een poging te wagen in Den Bosch of Oosterhout, met een vies gezicht gaat de Kopen zonder Kijken-makelaar op expeditie in het Waalwijkse Sprookjesbos. Hier vindt hij ‘pas na drie maanden intensief zoeken’ een snoezig huisje. Samen met Bob boldert hij een tikkie hautain door de gedateerde woning, maar Bob zou Bob niet zijn als hij direct de potentie inziet. Het Waalwijkse stulpje – met opmerkelijke ‘open douche’ aan de straatkant – staat te koop voor 180.000 euro, “maar zelfs in Waalwijk” moet je overbieden. Uiteindelijk koopt hij het huis voor 187.500 euro, waardoor Bob 22.500 euro overhoudt voor de verbouwing.

Tegenpolen

De verschillende persoonlijkheden komen bij hun eerste bezoek aan de woning maar weer eens goed tot uiting. Roy vindt zelfs de trap met het oeroude versleten tapijt ‘super mooi!’, Deveny kan niet verder kijken dan de vlekken die erin zitten. Hij wil zijn positieve inzicht bezegelen met een kus, zij kijkt de andere kant op. Maar goed, voor haar is het dan ook wel even wennen dat er niemand meer op visite kan komen in hun nieuwe stulpje, want hoe moeten die nou in hemelsnaam binnenkomen zónder achterom?

Klaplong na klaplong

Na het zetten van de handtekening gebeurt er veel. Roy krijgt een klaplong en belandt in het ziekenhuis. Zijn herstel duurt acht weken, maar dan krijgt hij opnieuw een klaplong. Deze klaplong komt Deveny “echt effe niet zo goed uit”. Intussen wordt er in hun huis druk geklust door vrienden, familie en overburen – opgetrommeld door Bob vanwege dat ó zo krappe budget. Roy herstelt van zijn klaplong, Deveny’s buik groeit gestaag en dus is het tijd voor een belangrijk moment: Deveny en Roy stappen in het huwelijksbootje. Meteen na het vluchtbezoek aan het gemeentehuis staat Martijn hen op te wachten met de auto. Het is tijd voor de droomvlucht richting hun woonhuis.

Lees ook
Kijkers ‘Kopen Zonder Kijken’ los op naïef stel, geldtrekkers Alex en Bob, en stylist Roos (a.k.a. ‘Ibiza-Barbie’)

Blij ei 2.0

Eén ding is duidelijk: styliste Roos (die er de afgelopen afleveringen niet zonder kleerscheuren van afkwam bij de kijkers) heeft het huisje als een ware toverfee omgetoverd tot een Fata Morgana. Dankzij een mix van ‘design’ en kringloop heeft Roos aan beiden moodboards kunnen voldoen: een kleurrijk, ‘hotel chique’-inrichting is het resultaat. Uiteraard was Roy diep onder de indruk, maar dat was-ie waarschijnlijk ook als ze alleen de muren geschilderd hadden. Deveny lijkt ook blij, soms. Tja, waar Roy misschien een beetje teveel van heeft, komt zij misschien een beetje tekort. De kijkers thuis vinden in ieder geval ook dat er fantastisch werk geleverd is, maar gaan vooral los op het feit dat Roy en Deveny als dag en nacht van elkaar verschillen. Kortom: de aflevering zelf was weer net zo vermakelijk als het gekeuvel van de kijkers op Twitter.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Een kijker merkte overigens nog iets anders op #spannend

Bron: VIVA | Beeld: Still