Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Smacht je naar een nieuw seizoen ‘Kopen Zonder Kijken’? Het aftellen kan beginnen!

Smacht je naar een nieuw seizoen ‘Kopen Zonder Kijken’? Het aftellen kan beginnen!

Smacht je naar een nieuw seizoen ‘Kopen Zonder Kijken’? Het aftellen kan beginnen!

Het is komkommertijd, óók in televisieland, en dus moeten we het doen met veel herhalingen en weinig nieuwe programma’s. Gelukkig wordt ook het laatste seizoen van onze tv-favoriet ‘Kopen Zonder Kijken’ herhaald, dus we vermaken ons best wel. Maar, dat maakt het verlangen naar een nieuwe reeks ook weer een stukje groter. Wanneer kunnen we Martijn, Bob, Alex en Roos weer in actie zien in een hagelnieuw seizoen?

Sneller dan verwacht

Verrassing: dat is sneller dan je denkt. Gezien het afgelopen seizoen verwachtten wij dat we pas in het najaar zouden kunnen genieten van nieuwe afleveringen, maar RTL zet er flink vaart achter. Al déze zomer start de zender met de vierde reeks en wij hebben er níet normaal veel zin in. Op maandag 30 augustus begint het blinde huizenkopen weer!

Ontevreden koppels

Wat wij ons altijd héél erg afvragen na een aflevering: zijn de stellen wel écht zo in de wolken met hun nieuwe stulpje en blijven ze er ook daadwerkelijk lang en gelukkig wonen? Nou, niet altijd dus. RTL laat vast doorschemeren dat dat in de nieuwe reeks meer in beeld komt. “Dit seizoen gaan we ook stellen zien die niet superblij zijn met hun huis”, laat een woordvoerster van de zender weten. Het vinden van de juiste woningen was mede door corona en de huidige huizenmarkt immers geen peulenschil. “Het was soms echt lastig om geschikte huizen te vinden door de woningnood”, legt de zegsvrouw uit.

Lees ook
‘Kopen Zonder Kijken’-kijkers dol op Brabantse überpositivo Roy (en snappen níets van liefdesmatch)

Minder ‘Bingo-vibes’

In seizoen nummer vier worden er daarnaast maar liefst negen (!) woningen aangekocht; negen stellen die de sprong durven te wagen. En zij waren niet alleen: RTL kreeg meer dan duizend aanmeldingen binnen voor dit seizoen. Daarin lijken de aantallen zwart-stalen deuren en visgraatvloeren overigens verrassend genoeg af te nemen. “We hebben veel verschillende wensen dit seizoen, dus wat minder ‘bingokaart-vibes'”, aldus woordvoerster weten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD | Beeld: Still