Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gemist: Zélfs Martijn en experts grijpen mis op de oververhitte woningmarkt

Gemist: Zélfs Martijn en experts grijpen mis op de oververhitte woningmarkt

Thuis & wonen
Gemist: Zélfs Martijn en experts grijpen mis op de oververhitte woningmarkt

In tv-programma’s lukt bijna altijd alles. Bijna, want gisteren was ‘Kopen Zonder Kijken’ voor het eerst ‘kijken zonder kopen’. Na drie jaar intens zoeken naar een nieuwe woning besloten Erwin en Alina de hulp in te roepen van Martijn Krabbé en zijn team, maar op de huidige, oververhitte woningmarkt lukte het ook hen – voor het eerst in het programma – níet om hun droomhuis te vinden.

Hoge eisen en een te klein budget

Het moet even gezegd worden; het stel was bijzonder veeleisend. Hun nieuwe stek moest het liefst een jaren ’30-woning zijn, bij het strand en eigenlijk ook in een bosrijke omgeving. En dat binnen een bepaald – niet al te hoog – budget dat ze Martijn meegaven. Daarnaast is Erwin zzp’er, waardoor het krijgen van een hypotheek lastiger is. Erwin en Alina waren daardoor genoodzaakt éérst hun eigen huis te verkopen.

Op alle fronten pech

Pittige hobbels, maar niet onmogelijk. Helaas zat het Erwin en Alina op geen enkel front mee en bleken de gigantische pechvogels tijdens de aflevering. Tot tweemaal toe trokken de kopers van hun huidige woning zich terug, net wanneer het stel dacht eindelijk hun potentiële droomhuis gevonden te hebben. “We zijn nu driekwart jaar verder en zijn zelfs allemaal al een keer jarig geweest. In die tijd hebben we twee keer jullie woning verkocht, maar ook weer niet. We hebben twee keer een woning aangekocht, maar ook weer niet. En nu zitten we eigenlijk in de situatie dat we denken: hoe moeten we nu verder?”, vraagt Martijn zich hardop af in de uitzending.

‘Knettergekke woningmarkt’

Als hun huis uiteindelijk tóch nog wordt verkocht, lijkt er licht aan het einde van de tunnel. Ook Erwin en Alina vinden een mooie woning van 72 vierkante meter en bieden daarvoor maar liefst 35.000 euro boven de vraagprijs, om hun kans op een daadwerkelijke koop zo groot mogelijk te maken. Na een telefoontje blijkt helaas dat het stel, ondanks hun bijzonder hoge bod, aan alle kanten overboden is. Het huis is uiteindelijk verkocht voor dik drie ton en een duizelingwekkende 50.000 euro boven de vraagprijs. “Knettergekke woningmarkt”, twittert iemand. “Ik had hen dat laatste huis zo gegund. Onvoorstelbaar hoeveel pech kunt je hebben”, schrijft een ander.

Toch nog een goed einde?

Martijn en z’n team zien geen andere uitweg dan de opdracht terug te geven aan Erwin en Alina, waardoor ze aan het eind van de uitzending nog steeds zonder huis zitten. Gelukkig kent het programma uiteindelijk tóch een goed eind: als de twee op skivakantie gaan om even bij te komen van de rollercoaster, stuitten ze tóch zelf op een huis en weten dat ook daadwerkelijk te kopen.

Lees ook
Op deze dag in de week kun je het best een huis kopen

Saaie boel

Kijkers van het programma waren minder tevreden met de uitkomst: twitteraars geven toe de aflevering saai te vinden, omdat er geen aankoop en dus ook geen indrukwekkende verbouwing in beeld kwam. “Ik heb net een heel saai boek zonder kop of staart gelezen”, beschrijft iemand de domper.

Bekijk hier de uitzending terug.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: ANP, Instagram

Shoppen is altijd een goed idee