Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > ‘Wijnig’ succes voor ‘Kopen Zonder Kijken’: Roos en haar ‘beach Scandi-stijl’ moeten het wederom ontgelden

‘Wijnig’ succes voor ‘Kopen Zonder Kijken’: Roos en haar ‘beach Scandi-stijl’ moeten het wederom ontgelden

‘Wijnig’ succes voor ‘Kopen Zonder Kijken’: Roos en haar ‘beach Scandi-stijl’ moeten het wederom ontgelden

Voor vaste kijkers van ‘Kopen zonder kijken’ was de aflevering van gisteravond (níet alleen omdat het een herhaling was) een feest der herkenning. Al moeten we toegeven: er misten een paar cruciale bingo-favorieten en de kijker werd tot tweemaal toe goed voor de gek gehouden. Op naar ‘Kopen zonder kijken’ in Leidschendam.

Dag, dag, Den Haag

Jaap en Jessica wonen in een heel krap maar knus appartement van 50m2 in het centrum van Den Haag. Daar willen ze weg, want nu zoontje Teun steeds groter wordt, is zijn in de eetkamer gerealiseerde slaapkamer toch niet helemaal meer je van het. Toch is het beperkt aantal vierkante meters de reden dat Jaap en Jessica op zoek zijn naar een woning in Den Haag, of in de buurt van de mooie stad achter de duinen. Iepenburg, Zoetermeer, het maakt ze niets uit.

Heeft er al iemand Bingo?

Wel voelt de wensenlijst van het koppel als een bingo-kaart: ze willen een huis van minimaal 100 vierkante meter, met minimaal drie slaapkamers en een zolder, een open keuken en een tuin. En net als Denise van de aflevering van vorige week en Kaat van een aantal afleveringen terug, heeft ook Jessica een harde locatie-eis: het huis moet dichtbij de snelweg liggen – zodat ze snel met de auto richting Schiphol kan rijden voor haar werk als stewardess. Budget: 350.000 euro.

Op naar Leidschendam

Je raadt het al: daar stopt de bingo niet. Makelaar Alex smoort de verwachtingen in de kiem. De combinatie van de wensenlijst en het budget in de bebouwde kom van Den Haag en omstreken? Guess what: níet te doen volgens hem. Ook Bob de Bouwer (op wie menig kijker een oogje heeft maar bij wie niemand kans maakt) maakt zich vrijwel direct druk over het budget voor de verbouwing. Terecht overigens, want Alex overbiedt met 10.000 euro over op een huis in Leidschendam, waardoor Bob een mager budget van 10.000 euro overhoudt waar overigens óók de inrichting van af moet.

Fifty shades of poepbruin

Da’s best balen, want eerlijk is eerlijk: er moet wel het een en ander aan de stulp gebeuren. Hoewel het huis voldoet aan alle eisen van Jaap en Jessica, vinden de twee alle ruimtes wel ‘klein’ (iets waar Twitter nog net niet witheet van aanloopt). Bingo! Hoorden we dat niet eerder bij een koppel dat kwam van een appartement van 50 vierkante meters? En dan moet het ergste nog komen: de badkamer. Een gedateerd en betegelde ruimte met fifty shades of jaren zeventig-poepbruin. Het is voor Jaap en Jessica een grote schrik. Enigszins beduusd vertellen ze Martijn Krabbé na de bezichtiging dat ze deze woning zelf niet eens hadden bezichtigd, als het aan hen lag. Maar het ligt niet aan hen, want dit is Kopen Zonder Kijken. Bingo! De opmerking over de ‘kleine’ keuken en ‘smalle’ woonkamer plant bij Bob genoeg zaadjes voor een classic Bob-uitbouw. Maar gelukkig heeft hij daar het budget niet voor.

Babynieuws?

Oh wacht, he does! Jaap en Jessica verkopen namelijk hun postzegelappartement met een overwaarde van 45.000 euro. Dat vieren ze met een flinke scheut wijn, zo laten ze in een gezellige vlog weten. En bingo bingo bingo, ze sluizen alle overwaarde direct door naar Bob. Al laat Jessica de kijker ook schrikken: even lijkt het erop dat ze gaan meedelen dat er een tweede kindje op komst is. Dat blijkt niet geval, tot grote teleurstelling op Twitter.

Verstopte wijnkelder

Bob vindt bingo blijkbaar ook een leuk spel en gaat voor de volle kaart: er komt een uitbouw, een zwarte pui, een open keuken, zwarte glas-in-lood-deuren én: ledverlichting onder elke trede van de trap. Nah, het enige dat ontbreekt is een visgraatvloer. En terwijl Bob druk is met uitbouwen, laten Jaap en Jessica de kijker opnieuw een hoedje schrikken. Middels een wederom gezellige vlog laten ze weten dat ze ‘groot nieuws’ hebben. De vaste kijker weet inmiddels wat dat betekent: is Jessica zwanger?! Maar neen, dat is ze niet. Jaap en Jessica willen gewoon laten weten dat ze vier jaar getrouwd zijn. Opnieuw proosten ze met wijn, als kijker begin je langzaam te zoeken naar die verstopte wijnkelder in hun appartementje die hun overwaarde van 45.000 zou verklaren.

Proost!

Bob bouwt rustig verder uit, Roos gaat aan de slag met de “beach Scandi-stijl” – oftewel, een Scandinavische strand-look – en een “lekkere” terrakleurige badkamer met houtlooktegels, waarin (wederom) een kamerplant het “helemaal beach-proof” moet maken (huh?). Verder kiest Roos voor verticale (horizontale) greeplijsten en slecht gemonteerde barkrukken in de keuken. Dan proosten en vloggen Jaap en Jessica nóg een keer. Dit keer op hun laatste avond in het appartement, waar ze acht mooie jaren hebben beleefd. Wij beginnen helemaal te begrijpen waarom Kopen Zonder Kijken qua kijkcijfers de Meilandjes heeft verslagen, want je wordt zelf gewoon rozig als je naar Jaap en Jessica kijkt – die het echt leuk met elkaar (en met alcohol) lijken te hebben.

Lees ook
Kijkers ervaren ‘Help Mijn Man Is Klusser’-déjà vu in ‘Kopen Zonder Kijken’: ‘Hoe ondankbaar kun je zijn?!’

Succesnummer

Dan is het tijd voor de oplevering. Jaap en Jessica betreden het huis als tante Corrie die met een volle bingo-kaart naar het podium van de braderie loopt: ze vinden het fantastisch. Dat begint al bij de ledverlichting van de trap (well played, Bob) en gaat door tot de zolder, waar eigenlijk alleen het bed een kwartslag is gedraaid. En ja, Roos is dus gewoon die badkamerplant vergeten. ‘Lekker’ dan. Jaap en Jessica maakt het allemaal geen hol uit, zij poppen de champagne open en proosten op hun nieuwe paleisje.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Bron: VIVA | Beeld: Still