Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kijkers ‘Kopen Zonder Kijken’ los op naïef stel, geldtrekkers Alex en Bob, en stylist Roos (a.k.a. ‘Ibiza-Barbie’)

Kijkers ‘Kopen Zonder Kijken’ los op naïef stel, geldtrekkers Alex en Bob, en stylist Roos (a.k.a. ‘Ibiza-Barbie’)

Thuis & wonen
Kijkers ‘Kopen Zonder Kijken’ los op naïef stel, geldtrekkers Alex en Bob, en stylist Roos (a.k.a. ‘Ibiza-Barbie’)

Gisteren was het weer zover: na Joeke en Fernant van vorige week was het ditmaal de beurt aan yuppenkoppel Kaat en Maarten om mee te doen aan ‘Kopen zonder Kijken’. Hun huizenjacht bevond zich al twee jaar in een impasse, want echt besluitvaardig was het koppel niet. Maar gelukkig waren daar Alex, Bob en natuurlijk Ibiza-Barbie Roos to the rescue.

Kaat en Maarten

Maak kennis met Kaat en Maarten, de deelnemers van de tweede aflevering van Kopen zonder Kijken. Het koppel heeft elkaar leren kennen via de datingapp Inner Circle, sprak af op een romantisch bruggetje en is sindsdien dolverliefd. Kaat, die werkt in Den Haag, trok al snel bij Maarten in Rotterdam in. Samen wonen ze nu al enkele jaren in een klein appartementje in het bruisende hart van de maasstad.

Bali in Breda

Nu is het stel toe aan een nieuwe fase en wil meer rust en ruimte, en Breda. En een Balinese badkamer, althans, hij dan. Al twee jaar zijn ze op zoek naar een koophuis, al twee jaar zweven ze tussen hoop en vrees. Kaat en Maarten zijn namelijk niet heel goed in knopen doorhakken. Eigenlijk, als je ze zo hoort praten, is het niet echt een koppel waarvan je zou zeggen dat ze een risico als kopen zonder kijken zouden durven nemen. Maar tóch roepen ze de hulp van Alex en Bob in. En met een budget van 450.000 euro zou dat moeten goed komen…

De eisen en het budget? Geen match

Kaat en Maarten hebben eigenlijk “niet veel” eisen. Het huis moet in een leuke wijk staan, vier slaapkamers en een tuin hebben en er moet ruimte zijn voor de mancave van Maarten. Liefst een huis “met karakter”. De hardste eis komt van Kaat: het huis moet op loopafstand van het station liggen. Aankoopmakelaar Alex, niet vies van een snelle rekensom, beseft al snel dat ze veel vierkante meters op dure plekken willen. Vooral het criterium van de loopafstand van het station is een obstakel voor het budget. Met ferme woorden maakt hij duidelijk dat het budget ontoereikend is voor wat ze willen. Kan er nog wat geld losgepeuterd worden?

Flappen tappen

En warempel, dat kan. Kaat en Maarten verhogen het budget naar 500.000 euro. En vertellen en passant dat er een baby op komst is, iets wat de oplettende kijker al lang had gezien. Het babynieuws zorgt voor druk op de ketel en Alex overbiedt 30.000 euro op een huis van 435.000 euro – op loopafstand van het station.

Overbieden in 2020, dat doe je toch niet?

Wel opvallend is dat de harde eis van Kaat tijdens de puzzelroute al vrij snel begint ‘af te glijden’. “Nu ik hier sta, vind ik fietsen naar het station ook helemaal niet erg”. Dat had ze zich op zich eerder mogen bedenken, gezien het beperkte budget. De overbieding zorgt namelijk later voor paniek bij Kaat en Maarten: ze hadden niet zien aankomen dat Alex zou overbieden op een huis, iets dat ze zelf nooit zouden hebben gedaan (vandaar dat hun zoektocht ook niet opschoot).

Bob en Barbie

Het zorgt ervoor dat Bob de Bouwer een budget van 35.000 euro voor de verbouwing heeft. Met zo’n budget kan hij natuurlijk niet zo veel als hij zou willen, “niet eens een uitbouw of kookeiland”, maar wel sloopt hij de keuken en badkamer eruit en de muren worden opnieuw gestuukt. Voor de look & feel klopt hij bij Roos aan, aan haar de taak om “een stukje Bali in huis te brengen”. Dat moet Roos, op Twitter omgedoopt tot Ibiza-Barbie, wel lukken met al haar tierelantijntjes.

Praktisch is… anders

Roos, gehuld in een fluwelen ochtendjas meets Pardoes uit de Efteling, kiest voor tegels met een houtlook, tot afschuw van Bob. Maar goed, er stonden nu eenmaal Bali vibes op het wensenlijstje. Ze topt de badkamer af met een aantal grote planten. Planten zo groot dat een van de twee wasbakken bijna niet toegankelijk is. Precies zoals op Bali. Maar het blijkt een schot in de ‘roos’ (haha): de badkamer is “precies zoals Maarten het zelf zou hebben gedaan”.

Dertien in een dozijn

De rest van het interieur wordt op Twitter afgedaan als “lekker doorsnee” en reken maar van yes dat de zwarte stalen deur daar wat mee te maken heeft. Roos krijgt de styling “op het nippertje weer af, joh” en Kaat – ook ‘op het nippertje’ nog niet bevallen tijdens de oplevering – en Maarten zijn mega enthousiast over het resultaat. Best knap voor mensen die zelf geen knopen kunnen doorhakken.

Lees ook
Kijkers niet onder de indruk van ‘styling’ in eerste verbouwing in nieuw seizoen ‘Kopen Zonder Kijken’

Eindelijk eens iets anders

Kopen zonder Kijken is pas twee afleveringen ver in het nieuwe seizoen. Toch hopen de kijkers volgende week op een ander soort huis. De truc van het programma is om met weinig iets leuks te maken. Nu wordt er steeds een extra lade met geld opengetrokken, wat voor veel mensen die op zoek zijn naar een huis geen optie is. Kijkers van Videoland die vooruitkijken, weten al dat dit komende week daadwerkelijk het geval gaat zijn. Zin in!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee