Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kijkers ervaren ‘Help Mijn Man Is Klusser’-déjà vu in ‘Kopen Zonder Kijken’: ‘Hoe ondankbaar kun je zijn?!’

Kijkers ervaren ‘Help Mijn Man Is Klusser’-déjà vu in ‘Kopen Zonder Kijken’: ‘Hoe ondankbaar kun je zijn?!’

Thuis & wonen
Kijkers ervaren ‘Help Mijn Man Is Klusser’-déjà vu in ‘Kopen Zonder Kijken’: ‘Hoe ondankbaar kun je zijn?!’

Het hoogtepunt van onze week is sinds een maandje ‘Kopen Zonder Kijken’. Niet zo zeer de aflevering zelf, maar vooral de twitterreacties zijn om van te smullen. Ook de uitzending van maandag bevatte weer genoeg opmerkelijkheden om je vingers bij af te likken. Denk aan een ‘douchekast’, zwakke blaas, gezeur om de zolder en stylist Roos op een unicorn. En kreeg jij op enig moment ook een flashback naar een legendarische aflevering van ‘Help Mijn Man Is Klusser’?

Tien jaar douchen in een kast

Deze week was het aan Job en Denise om hun vertrouwen én centen volledig bij het team van ‘Kopen Zonder Kijken’ te leggen. Waarom het in Amsterdam wonende stel toe is aan een ‘iets’ grotere woning? Nou, omdat hun badkamer eigenlijk gewoon een kast is met een douchebak erin (waar ze al tien jaar in douchen!), hun dochtertje Izou al drie jaar een slaapkamer met hen deelt én er een tweede kind onderweg is. Amsterdam is qua budget geen optie (net als Job’s grote wens Bergen, waar je bergen geld voor moet hebben), dus Alkmaar it is.

‘Geen concessies, geen huis’

Al snel ontdekken Denise en Job dat meedoen aan een tv-programma geen wonderen verricht. Ook mét hulp zullen ze concessies moeten doen wat betreft hun wensenlijstje, waar onder meer “een jaren ’30-woning, authentieke details, een erker, openslaande deuren en veel leefruimte” op staan. Aankoopmakelaar Alex is duidelijk: “In hun budget, tussen de 325.000 en 425.000 staan in Alkmaar 28 woningen te koop. Daarvan voldoen er precies nul aan hun wensenlijstje. Geen concessies, geen huis”.

Even slikken

Uiteindelijk lukt het Alex toch – surprise, surprise! – om een huis te kopen voor het stel, wat Job meerdere keren doet plassen van de zenuwen. Hun nieuwe huis staat in Bergermeer, een wijk in Alkmaar waar Denise direct blij van wordt. Job is terughoudender en wil eerst graag de binnenkant zien. En da’s toch wel even slikken. Het jaren ’30-huis ruikt naar vroeger en oma (joh) en ze vinden het er, net vertrokken uit hun bezemkast in Amsterdam, klein. En van een douchekast naar de gedateerde badkamer die erin zit, blijkt toch echt geen verbetering. “Alles moet gewoon gedaan worden. Ik hoop dat daar geld voor is”, zegt een bezorgde Denise. “Wat kan Bob nog doen?”

100.000 euro te verklussen

Gelukkig blijkt er voor Bob (de bouwer) een hele ton over om te klussen. Er volgen onder meer een aanbouw beneden en een nieuwe badkamer, maar als blijkt dat er houtwormen in het huis zitten, wordt een flink deel van het budget afgesnoept om dat probleem te verhelpen. Het resultaat: een schitterend en ‘af’ huis, op de zolder na (die overigens wel volledig geïsoleerd is en voorzien is van nieuwe elektra, plús een verplaatste trap voor nog meer ruimte.

Zeuren over de zolder

Als Job en Denise maanden later dan eindelijk hun nieuwe stulpje mogen betreden, zijn ze in eerste instantie opgelucht, enthousiast en blij. “Het is zo mooi”, begint Denise meteen enthousiast. En ook Job is blij. “Het is echt heel mooi.” Het bekijkt de woning van beneden tot boven en iedere kamer die ze opendoen “voelt als het openen van een cadeautje”. Met dat idee lopen de twee dan ook de nieuwe zoldertrap op, waar hun gezichten ietwat vertrekken wanneer de deur opengaat. “De zolder, die is dus niet af. Jeetje”, horen we Denise zeggen. “Ik had wel verwacht dat dit wel af zou zijn eigenlijk. Da’s wel heftig, balen.”

Lees ook
‘Kopen Zonder Kijken’-kijkers dol op Brabantse überpositivo Roy (en snappen níets van match met vriendin)

Stopcontacten

Hoewel het stel verder wel dolblij is met wat ze zien, is Twitter er na deze uitspraken alweer helemaal klaar mee. “Van tien jaar douchen in een douchekast naar klagen over de zolder die half af is”, klinkt het vol onbegrip. Een ander zegt: “Jammer dat Martijn er niet bij was toen ze over de zolder begonnen, hij had ze vast met een rake sarcastische opmerking weer terug in de douchekast gekregen”. Meerdere kijkers krijgen ook spontaan déjà vu naar een onvergetelijke uitzending van Help Mijn Man Is Klusser. “Waar zijn mijn stopcontacten?! O wacht, dat was een andere teleurstellende verbouwing”, klinkt het onder meer.

Je snapt, Twitter was weer (niet te) genieten. Een fijn overzichtje:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

De douchekast:

Zwakke blaas:

Zoldergezeik

Help Mijn Man is Klusser-déjà vu:

Oja, en was er ditmaal nog iets loos met Roos?

Bron: RTL | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee