Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Koopzegels sparen suf? Waarom het superslim is om er juist nú mee te beginnen

Koopzegels sparen suf? Waarom het superslim is om er juist nú mee te beginnen

Koopzegels sparen suf? Waarom het superslim is om er juist nú mee te beginnen

Sparen bij de bank heeft tegenwoordig nauwelijks zin meer: bij veel banken is de rente verwaarloosbaar en grootspaarders krijgen tegenwoordig zelfs vaak te maken met negatieve spaarrente als ze hun geld opzij willen zetten. Gelukkig is het ‘ouderwets’ zegeltjes vragen aan de kassa wél een goede manier van geld sparen.

Slim sparen

“Wilt u er nog koopzegels bij?” De kans is groot dat je deze vraag van de caissière weglacht. Niet voor Katinka Duffhuis (27) uit Eindhoven, die al zo’n anderhalf jaar koopzegels spaart. “Je merkt er bijna niks van bij het afrekenen en ondertussen ben ik al mooi aan het sparen voor die reis die ik wil maken”, vertelde ze vorig jaar aan Libelle.

Beter dan sparen bij de bank

De rente die je tegenwoordig op je spaarrekening krijgt, is om te huilen. Erg zonde, want automatisch sparen is natuurlijk wel een fijn idee. Sparen bij de supermarkt is daarom een goed alternatief: het kan gemakkelijk namelijk zo’n 6 procent rente opleveren.

Hoe werkt het?

Per euro kun je een koopzegel krijgen, die je voor een klein bedrag koopt. De zegels plak je in een boekje en als je het boekje vol hebt, krijg je het betaalde bedrag plús rente ervoor terug. Klinkt als muziek in de oren, toch? Katinka vertelt: “Het is toch elke keer weer een kick om wat extra geld terug te krijgen.”

Een overzicht van de huidige rentes bij verschillende supermarkten:

koopzegels tabel rente

Rente

Bij Albert Heijn ontvang je dus het hoogste rendement: 6 procent. Maar het voordeel bij Jumbo ten opzichte van de andere twee supermarkten is dat je je eerder kunt laten uitbetalen.

Niet truttig

“Ik ben eigenlijk pas begonnen toen een vriendin vertelde dat zij al een tijdje spaart. Toen ik van haar hoorde wat de voorwaarden waren, klonk dat helemaal zo gek nog niet”, vertelt Katinka. “Mijn oma spaart ook koopzegels en zij vindt het leuk om te zien dat haar kleindochter dat nu ook doet. Zo zie je maar, zegels sparen kun je echt doen op iedere leeftijd.”

Lees ook
Handig! Deze apps zijn onmisbaar op het gebied van geld beheren én besparen

Zakgeld

Ook Gerda Slot uit Bergentheim (50) spaart al lange tijd zegels: twee jaar om precies te zijn. “Ik spaar het om mijn kinderen wat extra zakgeld te kunnen geven, door de koopzegels kost mij dat niks.” Froukje Dorgelo (52) uit Hardenberg sluit zich daar bij aan: “Toen mijn dochter op kamers ging, heb ik haar een vol boekje koopzegels meegegeven, want je kunt ze ook inwisselen voor contant geld. Misschien dat haar dat ook weer inspireert om hetzelfde te gaan doen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash