Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Speciaal voor Koningsdag: van deze ‘oranjecrompouce’ loopt het water je in de mond

Speciaal voor Koningsdag: van deze ‘oranjecrompouce’ loopt het water je in de mond

Speciaal voor Koningsdag: van deze ‘oranjecrompouce’ loopt het water je in de mond

Je kan het zo gek niet bedenken of er is een tompouce-versie van. Na tompoucedonuts en tompoucebier is er nu de cromprouce, die speciaal voor Koningsdag in een oranje jasje gestoken is. Maak kennis met de oranjecrompouce, waarvan het water je spontaan in de mond loopt. Want wat ziet-ie er heerlijk uit!

Crompouse

Je denkt misschien: “Huh? Een cromprouce? Wat is dat?” Het is eigenlijk heel simpel. Zoals de naam al zegt, is een crompouce een mix tussen een tompouce en een croissant. Het roze glazuur wordt over de bovenkant van de croissant gegoten en de croissant wordt gevuld met de lekkere bakkersroom. Om te smullen dus!

De tekst gaat verder onder de foto.

Oranjecrompouce

Speciaal voor Koningsdag is er een oranje variant van de crompouce bedacht: de oranjecrompouce. Ook deze is voorzien van een glazuurlaagje, maar dan in een – jawel – oranje kleur. Zo vier je de verjaardag van koning Willem-Alexander geheel in stijl.

De tekst gaat verder onder de foto.

Bakkerij

Het gebakje is bedacht door Ulrika Mening, de eigenaresse van Bammetje Bakery in Utrecht. Naast de bekende cromprouce bakt de bakkerij ook hun eigen desembrood en vegan taarten. Daarnaast hebben ze tientallen lekkere hartige en zoete snacks. Denk je: daar moet ik heen? De bakkerij is te vinden in Hooghiemstraplein 51 in het Bedrijvencentrum Hooghiemstra.

Lees ook:
Zo eet je een tompouce zonder te knoeien

Red velvet

En als je dan toch in Utrecht bent… ze hebben ook nog heel veel andere lekkernijen. Denk aan een red velvet croissant (NOM!), de baklava croissant (hoe vrolijk ziet dit eruit?!) en nog veel meer gebakjes en brood om je maag mee te vullen. Wanneer gaan we?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD, Instagram | Beeld: Instagram Bammetje Bakery, Getty