Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Komt deze hoofdrolspeler uit ‘Making a Murderer’ binnenkort weer vrij?

Komt deze hoofdrolspeler uit ‘Making a Murderer’ binnenkort weer vrij?

Komt deze hoofdrolspeler uit ‘Making a Murderer’ binnenkort weer vrij?

Screenshot uit de trailer van de Netflix documentaire 'Making a Murderer'

Heb jij de Netflix documentaire Making a Murderer ook ademloos bekeken? Ga dan beter even zitten voor dit nieuws: de rechtbank in Wisconsin heeft de veroordeling van Brendan Dassey namelijk vernietigd en er bestaat een kans dat hij binnenkort vrij komt.

Making a Murderer

In de serie Making a Murderer werd de zaak-Avery tien jaar lang gevolgd. Steven Avery, de oom van Brendan, was oorspronkelijk veroordeeld voor een verkrachtingszaak. In 2003 werd hij echter vrijgelaten omdat nieuw DNA-bewijs aantoonde dat hij niet de dader was.

Screenshot uit de trailer van de Netflix documentaire 'Making a Murderer'

Maar lang blijft Steven niet op vrije voeten, want twee jaar later wordt hij opnieuw veroordeeld, deze keer voor de verkrachting van en moord op de fotografe Teresa Halbach. Zijn dan 16-jarige, laagbegaafde neef Brendan wordt als medeplichtige opgepakt en veroordeeld.

De bekentenis van Brendan

Brendan bekent de moord op Teresa Halbach, maar er is veel commentaar geweest op de wijze waarop de politie deze bekentenis gekregen heeft (te zien in de documentaire). De agenten hebben hem tijdens de ondervraging veel beloftes gedaan, die ze niet konden nakomen. Zo zeiden ze dat hij zich nergens zorgen over hoefde te maken. Deze valse beloftes zijn de voornaamste reden waarom de rechtbank de oorspronkelijke veroordeling van de jongen vernietigd heeft.

Maar… dit betekent nog niet dat Brendan direct vrij komt. Het openbaar ministerie heeft nu 90 dagen de tijd om in beroep te gaan. Gaan ze in beroep, dan komt er een nieuw proces, zo niet, dan komt hij vrij.

Making a Murderer seizoen 2

Netflix heeft onlangs bekend gemaakt dat er een tweede seizoen komt van Making a Murderer, hoogstwaarschijnlijk zal daar dus ook zeker aandacht worden besteed aan deze nieuwe wending!

giphymakinga

Beeld: giphy.com

Lees ook:

Deze update van Netflix gaat je heel blij maken!

Life hack: met deze code kun je alle series van Netflix kijken!

Nostalgie: TV series uit de jaren 90 waar we allemaal voor thuis bleven!

Bron: deredactie.be