Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Komkommer uit de oven

Recept: Komkommer uit de oven

Thuis & wonen
Recept: Komkommer uit de oven

Vaak wordt komkommer gebruikt als rauwkost. Het geeft een lekkere knapperige en frisse bite in aan salade of gewoon op de boterham. Maar komkommer kan ook prima als groente klaargemaakt worden. Hieronder staat een recept voor een ovenschotel met komkommer.

Wat heb je nodig?

1 komkommer
zout
bloem
2 eetlepels olijfolie
2 ontvelde in partjes gesneden tomaten
2 teentjes knoflook
2 eetlepels peterselie
paneermeel
boter

Zo maak je het!

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was en schil de komkommer. Snijdt hem in vieren en snijdt deze repen in 2 of 3 stukken. Bestrooi deze repen met zout en laat dit even intrekken.
3. Droog de stukken komkommer af en bestrooi ze met bloem.
4. Bak de komkommer goudbruin in de pan en leg ze hierna in de ovenschaal.
5. Bak de tomaat, knoflook en peterselie 2 minuten in de pan. Zodra dit klaar is schep je dit mengsel over de komkommer heen.
6. Strooi paneermeel over het mengsel en lef hier en daar een klontje boter. Bak de ovenschotel in 15 minuten goudbruin.

Lees ook:

Komkommer-dille salade

Katten schrikken zich een ongeluk van komkommers

Zo maak je de oven snel en makkelijk schoon

Bron: gezonderecepten.net

Shoppen is altijd een goed idee