Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kom je op mijn themafeest?

Kom je op mijn themafeest?

Kom je op mijn themafeest?

Feestje op de planning? Maak er een themafeest van. Met het thema zwart-wit kun je alle kanten op.

Wensballonnen
Heliumballonnen zijn leuk om in trosjes neer te zetten of tegen het plafon te laten zweven. En: ze zijn goed te beschrijven met krijtstift. Zo kun je voor al je gasten een ballon beschrijven met een lieve wens en die laten zweven.

Knip, plak en rol
Er is er een jarig hoera, hoera en dat vier je natuurlijk met mooie slingers. Maak er zelf simpel een van papieren franjekwasten: knip stroken papier van 25 cm breed en 60 cm lang en knip of snijd ze om de 0,5 cm in tot bijna bovenaan. Rol ze strak op en wind er een touwtje omheen. Bind elke kwast aan een touw en herhaal dit tot je slinger lang en vol genoeg is. Leuk: maak kwasten van verschillende soorten zwart-wit papier.

Wat een toptaart!
Geen feestje zonder taart! En als je een themafeest geeft, is het wel zo leuk de taart ook aan te kleden in het thema. Met kant-en-klare rolfondant, verkrijgbaar in vele kleuren (bijvoorbeeld bij Jamin), is het makkelijk een zelfgemaakte taart te bekleden. Nog simpeler is het om een taart te versieren met zelfgemaakte vlaggetjes van zwart-wit plakband op een satéprikker. Je vouwt gewoon een stukje plakband dubbel om een prikker en knipt er een driehoek uit.

Alle theedoeken verzamelen!
Op zoek naar zwart-witte tafelaankleding? Trek je mooiste zwart-witte theedoeken uit de kast. Ze zijn prima te gebruiken als placemats.

Menu aan de muur
Hang in de hal een groot stuk papier of een schildersdoek op en schrijf er met zwarte verf of stift het menu op van die avond. Een leuke binnenkomer en je hebt meteen een mooie (tijdelijke) muurdecoratie.

Bron en beeld: VT Wonen