Men neme romige kokosrijst, stukjes paprika en ananas. Wie van pittig houdt, kan er nog een rood pepertje aan toevoegen. Ben je een vleeseter? Voeg er dan nog wat stukjes gebakken kip aan toe. Dit gerecht staat binnen dertig minuten op tafel en is ideaal voor op een doordeweekse dag. Bekijk het recept:
Dit heb je nodig
Voor 2 personen
Tijd: 30 min.
- 1 paprika
- 150 gram rijst, fairtrade
- 100 ml kokosmelk, fairtrade
- 250 ml water
- 2 bosuien
- ananas, fairtrade
Zo maak je het
Begin met het opzetten van de kokosmelk met het water. Zodra dit kookt, voeg je de rijst toe en kook je deze circa 8 minuten totdat al het vocht is opgenomen. Vergeet niet om zo nu en dan te roeren.
Snijd ondertussen de paprika in blokjes, de bosui in ringen en de ananas in stukjes. Ongeveer 5 minuten voordat de rijst klaar is, bak je de paprika aan met bosui. De laatste minuut kun je de ananas nog even meewarmen. Serveer de kokosrijst met de paprika en de ananas.
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.
Sofie is onze kookblogger. In dit filmpje stelt ze zich even voor.