Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kokoscurry met gepocheerde kabeljauwfilet

Kokoscurry met gepocheerde kabeljauwfilet

Thuis & wonen
Kokoscurry met gepocheerde kabeljauwfilet

Ga voor curry! Want van zo veel zomerse kleur op je bord word je vanzelf blij. Dáhág winterdip, hallo overheerlijke exotische curry met vis.

Kokoscurry met gepocheerde kabeljauwfilet

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Prijs per persoon € 3,85

Dit heb je nodig

  • 200 g witte rijst
  • 2 el olie
  • het witte deel van 1 prei, in ringen
  • 2 zoete uien, in halve ringen
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 cm gemberwortel, geraspt
  • 1 el komijnzaadjes
  • 2 tl kerriepoeder
  • 400 ml kokosmelk
  • halve bloemkool, in roosjes
  • 500 g kabeljauwfilet
  • 2 bosuitjes
  • 2 tl zwart sesamzaad

Zo maak je het

Pocheer de vis in 1 dl kokosmelk. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en houd warm. Verhit de olie in een ruime (hapjes)pan en fruit hierin de prei, ui, knoflook en gember 3 minuten. Voeg de komijnzaadjes en kerrie toe en bak een minuutje mee. Giet 300 ml kokosmelk erbij en breng aan de kook. Voeg de bloemkool toe en laat 5 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan. Verdeel de vis in 4 gelijke stukken en bestrooi met peper en zout. Leg de vis in een kleine koekenpan en giet de rest van de kokosmelk erbij. Breng tegen de kook aan met het deksel op de pan en laat 5 minuten zachtjes sudderen. Hak het wit van de prei in dunne ringen. Houd 4 groene bladeren apart en snijd ze over de lengte open. Wikkel ze half rond de stukjes vis. Verdeel de rijst over de borden en serveer met een stukje vis en de kokoscurry. Bestrooi met het sesamzaad. Lekker met papadums of naanbrood.

 

 

Receptuur en foodstyling: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus.

Shoppen is altijd een goed idee