Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Koken met restjes wordt zo superlekker!

Koken met restjes wordt zo superlekker!

Thuis & wonen
Koken met restjes wordt zo superlekker!

Wil je vaker koken met restjes? Doen! Je zet zo de lekkerste maaltijden op tafel. Wij delen onze tips!

Koken met restjes

Met restjes bedoelen we wat je overhoudt na het koken: bijvoorbeeld een half pakje met takjes munt, een beetje crème fraîche of een vierde van een komkommer. Kijk mee! Zo verspil je geen eten:

  • Zet restjes meteen weg in de koelkast, vriezer of in de voorraadkast.
  • Denk na of je iets lekkers kunt maken van de overgebleven restjes. Wees creatief, zoek op internet. Zo vind je vaak leuke nieuwe gerechten en hoef je het ook niet weg te gooien!
  • Van brood dat niet meer zo knapperig is kun je een tosti maken, of wentelteefjes bakken! Of wat dacht je van croutons maken, in de oven? Mmm…
  • Een bruine banaan? Nog wat spinazie over? Gooi het samen in de blender voor een gezonde smoothie.
  • Als je iets niet binnen twee dagen kunt opmaken, leg het dan in de vriezer. Zo heb je er op een later moment nog plezier van én blijft het goed. Geen voedselverspilling!

Eten klaargemaakt

  • Heb je eten over in de pan? Laat het eerst goed afkoelen. Doe het vervolgens in een bakje en zet het in de koelkast of in de vriezer. Bedenk ook wanneer je het gaat opeten. Binnen twee dagen? Dan mag het in de koelkast. Zo niet, dan kan het in de vriezer! In de vriezer kun je eten maximaal drie maanden bewaren.
  • Voorkom dat je ziek wordt en verwarm klaargemaakt eten uit de vriezer of koelkast dus altijd goed om eventuele bacteriën te doden.
  • Opnieuw eten over? Plaats hetzelfde eten nooit een tweede keer in de vriezer, nu het opnieuw is opgewarmd in de pan of magnetron. Nu is het wel beter het weg te gooien.

Heb jij ook een tip? Deel deze!

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee