Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Koffiebloem is het nieuwste superfood

Koffiebloem is het nieuwste superfood

Thuis & wonen
Koffiebloem is het nieuwste superfood

We zijn dol op koffie. Simpel zwart, cappuccino of met een smaakje, een lekkere kop koffie gaat er altijd in. Vanaf nu hoef je koffie niet alleen maar te drinken, maar kun je er ook mee bakken. Koffiebloem is het nieuwste ‘superfood’.

Nee, je kunt niet zomaar je bloem vervangen met snelfiltermaling, maar er is een speciale manier om met koffie te bakken. Het welbekende bruine boontje waar deze drank van gemaakt wordt, komt uit de vrucht van de koffieplant. Meestal wordt het schilletje en het dunne laagje vruchtvlees weggegooid, maar dit restproduct is wat men gebruikt om koffiebloem te maken. Het wordt uitgedroogd en verpulverd en wat je overhoudt is een mixje van bloem en kruiden.

Je gebruikt ongeveer 15% koffiebloem van de hoeveelheid gewone bloem die je anders zou gebruiken. Qua smaak is het ietsje bitterder, maar het is een geweldige combi met iets zoets als chocolade.

Dit meel is behalve lekker ook nog super gezond. Volgens onderzoek zit er meer ijzer in dan in spinazie, meer vezels dan in volkorenmeel, meer oxidanten dan in granaatappels, meer proteïnen dan in boerenkool en minder vet dan in kokosmeel. Indrukwekkend!

Koffiebloem vind je in Nederland nog niet in de supermarkten, maar is wel online verkrijgbaar. Bakken met een product dat gezond, lekker en milieubewust is, klinkt perfect!

Bron: www.epicurious.com

Shoppen is altijd een goed idee