Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Knutselen met papier: zó vouw je een kraanvogel

Knutselen met papier: zó vouw je een kraanvogel

Thuis & wonen
Knutselen met papier: zó vouw je een kraanvogel

Het vouwen van duizend kraanvogels zou geluk brengen, volgens een Japanse legende. Waar of niet, met deze leuke ideeën staan de vogels sowieso prachtig in je huis. In het knutselboekje dat bij Flair 08-2020 kan je er zelf mee aan de slag en wij helpen je een handje op weg.

Of je nou je tafel mooi wil maken met zelf gevouwen servetten of je met je kids een knutseldagje gaat inlassen. Deze kraanvogels fleuren je interieur sowieso op!

Kraanvogel vouwen

Geen idee hoe je zo’n kraanvogel moet vouwen? In deze video leggen we het stap voor stap uit:

Knutselidee: vroege vogels

Gelukt met het vouwen van de kraanvogels? Dan hebben we nog een paar extra leuke knutselideeën voor je, om die kraanvogels een nóg leuker plekje in huis te geven. Hieronder vind je er eentje, de rest vind je in het knutselboekje bij Flair die nú in de schappen ligt!

Dit heb je nodig:

  • Japans origamipapier
  • Bolletje wol
  • Schaar
  • Twee even grote rondjes karton met een gat in het midden
  • Een lange naald met groot oog

Lees ook
5x originele cadeautjes die je zelf in elkaar kunt knutselen

Zo maak je het:

  1. Vouw per slinger een set van acht kraanvogels.
  2.  Maak een pompon door de twee kartonnen cirkels op elkaar te leggen en die, via het gat, met garen te omwinden (door het gat heen en met de rondjes op elkaar).
  3. Knip de pompons open. Steek hiervoor een schaar aan de buitenkant tussen de kartonnen rondjes en knip het garen door.
  4. Schuif de kartonnen rondjes iets uit elkaar en omwind met garen het middelste gedeelte van de pompons. Knoop stevig vast.
  5. Verwijder de kartonnetjes, haal een lang stuk garen door de naald, bind dat vast aan de pompon en rijg de vogels eraan.

De kraanvogels komen uit het knutselboekje bij Flair 08-2020. Dit nummer ligt tot en met 25 februari in de winkel. Liever thuis laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee