Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Knoflookgeur verwijderen van je handen

Knoflookgeur verwijderen van je handen

Knoflookgeur verwijderen van je handen

Je ligt fris gewassen in bed, klaar om te gaan slapen en plots ruik je iets sterks aan je hand. He get, knoflook. De geur van het knoflook snijden tijdens het avondeten zit nog steeds aan je handen. Daar kan geen zeep tegenop. Gelukkig helpen deze ingrediënten je uit de brand.

Knoflookgeur verwijderen

Als je net knoflook hebt gesneden kan de knoflookgeur heerlijk aan je handen gaan zitten. Ze kunnen soms wel dagen maar knoflook stinken, want met zeep wassen helpt vaak niet! Gelukkig is iets tegen te doen zodat je die knoflookgeur snel kunt verwijderen. De knoflookgeur verwijderen van je handen kan op verschillende manieren. Wassen met water en zeep werkt – zoals je misschien al had gemerkt – vaak niet. Zeker als je flink veel knoflook hebt gesneden!

Roestvrijstaal

De beste manier om de knoflookgeur te verwijderen is waarschijnlijk roestvrijstaal. Heb je een RVS wasbak? De geur van knoflook aan je vingers verdwijnt door met je vingers na het snijden over de binnenkant van je metalen wasbak te wrijven. Het klinkt misschien gek, maar het roestvrijstaal absorbeert de geur en je handen zijn binnen no-time weer geurloos. Er zijn ook speciale roestvrijstalen “zeepjes” te koop waar je je handen mee kunt wassen. Deze tip helpt overigens ook bij uienlucht!

Zout

Ruiken je handen sterk na knoflook of uien? Door je handen te wassen (zeg maar gerust scrubben) met zout verwijder je gemakkelijker de geur. Zelf hebben we het nog niet getest, maar heb je niets anders in huis dan is het het proberen waard.

Koffie

Knoflook, zalm of koriander… Er is een aantal producten die heerlijk smaken en ruiken tijdens het koken, maar vies zijn als ze blijven ‘hangen’ op je handen. Verwijder de geur door je handen in te wrijven met een handvol gebruikte koffiedik en af te spoelen met warm water.

Citroensap

Al schrob je jouw handen nog zo goed, de geur van knoflook kan eindeloos blijven hangen aan je vingers. Was daarom je handen met wat citroensap, en de geur zal verdwijnen. Smeer de boel daarna lekker in met een beetje handcrème, zodat je handen niet uitdrogen.

Peterselie

Knoflookgeur verwijderen kun je ook doen door tussen je handen een paar steeltjes peterselie te wrijven. Hetzelfde geldt voor knoflookadem. Kauw op een steeltje peterselie en de knoflookgeur verdwijnt vrijwel direct.

Natte handen

Pak knoflook vast met natte handen als je deze wilt gaan snijden. Zo blijft de geur minder aan je vingers hangen.

Baksoda

Baksoda is echt een wondermiddel. Je kunt er van alles mee schoonmaken, zo ook je handen. Los een eetlepel baksoda op in wat citroensap en wrijf je handen er mee in. Baksoda neutraliseert vieze geurtjes, dus je handen ruiken gelijk weer helemaal schoon. Hier lees je wat je nog meer kunt doen met baksoda.

Voorkomen

Ben je van plan om met knoflook in de weer te gaan dan kun je ook voorzorgsmaatregelen nemen. Doe bijvoorbeeld huishoudhandschoenen aan als je de knoflook snijdt. Het schijnt ook te helpen om de knoflook met natte handen te snijden, maar pas op dat je niet in je vingers snijdt!

Heb jij nog een goede tip? Laat het ons weten in de reacties.