Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Knoflookaardappeltjes uit de oven

Knoflookaardappeltjes uit de oven

Thuis & wonen
Knoflookaardappeltjes uit de oven

Jammie! Deze knoflookaardappeltjes kun je bij een heleboel gerechten serveren. Bijvoorbeeld bij een lekker stukje vis, bij een hamburger van de barbecue of maak er een aardappelsalade van.

Recept voor 2 personen
Tijd: 15 min. + circa 20 tot 40 min. in de oven

Dit heb je nodig:

  • 4/5 aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel organo
  • 1 theelepel basilicum
  • snufje zout/peper

Zo maak je het:

Je kunt ervoor kiezen om de aardappels voor te koken zodat ze minder lang in de oven hoeven. Of je kookt de aardappeltjes niet voor en dan moeten ze wat langer in de oven.

Verwarm je oven voor op 220 graden. Ik heb zelf de aardappels ongeveer 10 minuten voorgekookt met de schil. Vervolgens snijd je de aardappeltjes in partjes en doe je ze in een ovenschaal. Voeg de olijfolie, citroensap, de kruiden en een snufje zout/peper toe.

Doe vervolgens de knoflook in een knoflookpers en voeg ook de knoflook toe aan de aardappeltjes. Hussel het geheel door elkaar en zet de aardappelpartjes voor circa 20-25 minuten in de oven als je ze hebt voorgekookt en anders ongeveer 35 tot 40 minuten.

Vergeet niet om tussendoor de aardappeltjes een beetje om te scheppen.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie 

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

 

Shoppen is altijd een goed idee