Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Een hele knoflook pellen in een paar seconden

Een hele knoflook pellen in een paar seconden

Een hele knoflook pellen in een paar seconden

Knoflook is onmisbaar in de keuken en wordt vaak gebruikt om de lekkerste gerechten mee te bereiden. Eén teentje pellen is soms al een klusje, laat staan een hele bol! Dit filmpje laat zien hoe je in een paar seconden tijd een hele bol knoflook pellen kunt. Je hebt nodig: een glazen pot. Een kind kan de was doen! 

Knoflookadem, wat te doen?

  • Appels
    Een appel schijnt het best te werken tegen knoflookadem. Dit bleek uit onderzoek van de Amerikaanse wetenschapper Sheryl Barringer, die vrijwilligers rauwe knoflook liet eten. Hierna werd gekeken welke ingrediënten een positief effect hadden op hun slechte adem. Daarbij eindigde de appel op nummer 1.
  • Verse peterselie, een blaadje munt of een citroenschijfje
    Verse peterselie, een blaadje munt of een citroenschijfje gooien ook hoge ogen in de strijd tegen knoflookadem. Van de munt of citroen kun je ook thee trekken als je dat lekkerder vindt dan er zo rauw op kauwen.
  • Glas melk
    Ook een glas melk kan ervoor zorgen dat de knoflookadem een stuk minder wordt, zeggen wetenschappers. Als je dat glas drinkt tijdens de maaltijd met knoflook, kan de melk zijn neutraliserende werk het best doen. Al schijnt het ook daarna nog zin te hebben. Onderzoekers uit de VS hebben ontdekt dat de hoeveelheid knoflook in je adem met 50% afneemt nadat je melk hebt gedronken.

 

Lees ook: Schoonmaken met koffieprut