Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kleine foutjes die je onbewust maakt in de keuken

Kleine foutjes die je onbewust maakt in de keuken

Thuis & wonen
Kleine foutjes die je onbewust maakt in de keuken

Zelfs de beste chefs maken foutjes en dat is helemaal niet erg. Toch kun je, door je er bewust van te zijn, je gerechten flink verbeteren door op de volgende dingen te letten.

Lees ook: Pinspiration: koperen accenten als de finishing touch van je keuken

Gedroogde vs. verse kruiden
Je bent helemaal klaar om een heerlijke pastasaus te maken, maar komt erachter dat je geen verse basilicum in huis hebt. In de kast staat nog wel wat gedroogde basilicum, een prima alternatief. Mits je de goede verhoudingen gebruikt. Gedroogde kruiden zijn veel sterker van smaak dan hun verse variant. Gebruik daarom maar een derde van wat je van de verse kruiden zou gebruiken.

Laat de pan goed warm worden
Geduld is een schone zaak, zeker als het op koken aankomt. Zorg dat de pan goed verhit is voor je het vlees er in legt. Een hete pan zorgt ervoor dat de buitenkant van je vlees of vis mooi bruin en krokant gaart.

Gebruik de juiste olie
Olijfolie is zo’n beetje de standaard in iedere keuken en vrijwel overal voor geschikt. Behalve voor gerechten die je met een hoge temperatuur bereidt, zoals bijvoorbeeld wokgerechten. Extra virgine olijfolie verbrandt bij 160°C . Kies bij wokgerechten voor arachide(pinda)olie of amandelolie, deze hebben een hoger rookpunt.

De pan zit te vol
Eenpansgerechten zijn gemakkelijk en snel te maken, maar doe je pan niet te vol. Wanneer er geen ruimte is voor het stoom om te ontsnappen gaat je gerecht meer koken dan bakken. Dan krijg je zachte, zompige stukjes vlees en zeg nou zelf, bruine knapperige stukjes vlees, zijn een stuk lekkerder.

Last van pasta die aan elkaar kleeft tijdens het koken? Het zou zomaar kunnen dat je een te kleine pan gebruikt. Pasta moet in een ruime hoeveelheid water koken. De vuistregel is 1 liter water per 100 gram pasta.

De juiste manier om vlees te snijden
Is jouw steak of biefstuk vaak taai? Let dan eens op de manier waarop je ‘m snijdt. Vlees snijd je tegen de spiervezels, ook wel de draad, in.

Voorzichtig met kruiden
Wanneer je tussendoor niet goed proeft of net even uitschiet met het potje, kan het zomaar dat je veel teveel kruiden gebruikt. Is je gerecht te pittig geworden? Voeg dan wat melk of room toe om het te verzachten.

Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is
Vlees bewaar je in de koelkast of de vriezer, dat is logisch. Gaat jouw vlees direct vanuit de koelkast de pan in? Dan is dat een onbewuste fout. Vlees dat op kamertemperatuur is, bakt beter en meer gelijk dan koud vlees. Haal het daarom voortaan een halfuur voor gebruik uit de koelkast.

Bron: Daily Mail

Shoppen is altijd een goed idee