Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Klaar voor de warmte: zó koel je je fles wijn in slechts 7 (!) minuten

Klaar voor de warmte: zó koel je je fles wijn in slechts 7 (!) minuten

Klaar voor de warmte: zó koel je je fles wijn in slechts 7 (!) minuten

We kunnen ons geluk niet op: het wordt de komende dagen bijzonder mooi weer, met in het weekend zelfs tropische temperaturen. Een ijskoud wijntje gaat er dan prima in, maar hoe zorg je nou dat je van die net gekochte fles zo snel mogelijk kunt genieten? 

Lees ook
DROOMBAAN: dit bedrijf betaalt je om wijntjes te drinken en de wereld rond te reizen

Koud kunstje
Met deze twee slimme keukentrucs is dat wijntje binnen slechts een paar minuten (!) heerlijk koel. De enige ingrediënten die je nodig hebt om je fles binnen mum van tijd koud te krijgen, zijn ijsklontjes, koud water en zout. Hoera! Nooit meer lauwe wijn mee naar het park!

Tip 1
Geen vriezer bij de hand? Vul een wijncooler met water en ijsklontjes en voeg daar ruim zout (minimaal zes eetlepels) aan toe. Het zout zorgt voor een chemische reactie wanneer dit in contact komt met het water. Het vriespunt van het water wordt zo namelijk iets lager, waardoor het ijs-watermengsel nóg kouder is dan wanneer je geen zout toevoegt en die fles wijn dus nóg sneller koelt.

Tip 2
Heb je wel een vriezer in de buurt? Maak dan een velletje keukenpapier nat met koud water, plak dat om de fles wijn en leg ‘m in de vriezer. Doordat het water in het keukenpapier bevriest en de fles helemaal omvat, wordt de inhoud veel sneller koel dan wanneer-ie gewoon in de vriezer staat.

Beeld: iStock.