Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kip-kerrie met rijst

Kip-kerrie met rijst

Thuis & wonen
Kip-kerrie met rijst

Ben je dol op rijstgerechten? Ga dan aan de slag in de keuken met dit simpele receptje. Bon appétit!

artikel

Dit heb je nodig

Voor 2 kleine eters
Tijd: 20 min.

  • 200 gram kipfilet
  • 2 theelepels kerrie
  • 150 gram (zilvervlies)rijst
  • halve ui
  • 1,5 eetlepels bloem
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel peterselie
  • snufje zout/peper
  • eventueel scheutje kookroom light en allesbinder

Zo maak je het

Begin met het opzetten van een pan water voor het koken van de rijst. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak. Snijd de kipfilet in kleine blokjes, breng deze op smaak met een snufje zout en peper, en snipper het uitje. Je kunt de kip koken of je kunt de kip gewoon aanbakken in de pan. Wij hebben de kip gebakken in de pan om dit recept nog sneller te kunnen maken.

Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje aan. Zodra het uitje glazig is geworden, voeg je het kerriepoeder toe. Bak dit circa 1 minuut mee en voeg dan de kip toe. Als de kip gaar is, na ongeveer 5 minuten, voeg je de bloem toe en roer je dit goed door.

Laat dit ongeveer 1 minuut meebakken en voeg dan de kippenbouillon toe. Zelf hebben wij gewoon 250 ml water in de waterkoker gekookt, het kokend water in een mengbeker gegoten en een half bouillonblokje toegevoegd. Als de saus te dun is, voeg je wat allesbinder toe aan de saus totdat deze de gewenste dikte heeft. En als de saus te dik is voeg je wat extra bouillon toe. Voeg eventueel nog wat peterselie toe aan de saus om deze een beetje extra smaak te geven. Serveer de kipkerriesaus met de rijst en smullen maar!

 

 

 

 

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.

 

Sofie is onze kookblogger. In dit filmpje stelt ze zich even voor.

Shoppen is altijd een goed idee