Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kip madras

Kip madras

Thuis & wonen
Kip madras

Wie kent het pakje uit de supermarkt ‘Kip Madras’ niet? Hier het recept van een eigen variant van kip madras. Het recept is redelijk basic gebleven, maar serveer vooral wat extra groenten bij dit recept zoals broccoli of sperziebonen. Binnen 30 minuten staat je eigen gemaakte kip madras op tafel 

Recept voor 2 personen
Tijd: 30 min.

Dit heb je nodig:

  • 2 kipfilets
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl kerrie
  • 1 kleine (witte) ui
  • 1 bosui
  • 1-1,5 paprika
  • 200 ml yoghurt (mager)
  • halve rode peper
  • halve appel
  • zout/peper
  • 150 gr (zilvervlies)rijst
  • evt. sperziebonen of broccoli

Zo maak je het:

Zet een pan water op en kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak. Snijd de kip in stukjes en breng op smaak met zout en peper. Snipper het uitje en snijd de bosui, paprika, rode peper en appel in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak het (witte) uitje met de paprika en rode peper aan.

Voeg na circa 2 minuten de kip toe en bak deze gaar in ongeveer 5 minuten.

Voeg vervolgens het kurkuma en kerrie poeder toe en bak een minuutje mee.

Daarna kun je de yoghurt toevoegen. Meng alles even goed door elkaar en laat dit een paar minuutjes opwarmen. Vervolgens voeg je de stukjes appel toe en zet je het vuur uit.

Serveer de saus met de rijst en wat verse bosui en klaar is je kip madras!

Tip: het is ook lekker om nog broccoli of sperziebonen toe te voegen.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee