Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kip kerrie rijstsalade

Kip kerrie rijstsalade

Thuis & wonen
Kip kerrie rijstsalade

Deze kip kerrie rijstsalade kun je als lunch of als hoofdgerecht serveren.  Maar, het is natuurlijk ook heerlijk bij de barbecue. Het recept voor deze salade lees je hieronder.

Voor 1 persoon (als hoofdgerecht)

Dit heb je nodig:

  • 75-100 gram rijst
  • 1 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayo (of halvanaise)
  • 1 tl kerriepoeder
  • halve theelepel peterselie
  • halve ui
  • halve rode paprika
  • 70 gram doperwten uit blik
  • 5 plakjes kipfilet (of een stukje gerookte kip)
  • handje rucola

Zo maak je het:

Zet een pan water op en kook de rijst gaar. Spoel de rijst onder koud water af en laat de rijst verder afkoelen. Ondertussen snijd je de paprika, ui en kipfilet in kleine stukjes. Doe de rijst in een grote kom, voeg de paprika, ui, doperwten en de kipfilet aan toe.

Meng in een klein bakje de peterselie met het kerriepoeder, de mayo, de yoghurt en eventueel een klein scheutje water (om het iets dunner te maken).

Voeg het kerriesausje toe aan de rijstsalade en meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel naar smaak wat extra kerriepoeder of mayo toe. Bewaar de rijstsalade in de koelkast totdat je hem gaat serveren. Lekker met rucola

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee