Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Een beetje magie voor alle thuiszittende kids: J.K. Rowling lanceert site vol Harry Potter-vermaak

Een beetje magie voor alle thuiszittende kids: J.K. Rowling lanceert site vol Harry Potter-vermaak

Een beetje magie voor alle thuiszittende kids: J.K. Rowling lanceert site vol Harry Potter-vermaak

Nederlandse kinderen kunnen tot in ieder geval eind april nog niet terug naar school. Naar voor veel ouders die met de handen in het haar zitten, maar ook voor de kinderen zelf is het een uitdaging. Ze missen hun vriendjes, structuur en buitenshuis vermaak is er nauwelijks. J.K. Rowling, schrijfster van de immens populaire kinderboekenreeks Harry Potter, probeert het leed te verzachten met een fantastisch initiatief.

Vermaak tijdens coronacrisis

De schrijfster heeft de website Harry Potter at Home. Op de site kunnen kinderen die vanwege de coronacrisis verplicht thuis zitten, zich vermaken met allerlei leesvoer en spelletjes met magische thema’s. In veel huishoudens ongetwijfeld een welkome verrassing.

Voor fans én nieuw

Zo kunnen bezoekers van de site een test doen om te kijken bij welke afdeling van tovenaarsschool Zweinstein ze horen (Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw of Zwadderich). Ook zijn er puzzels en quizzen te doen en kunnen kinderen die nog niet zoveel weten van de tovenaarswereld achtergrondverhalen lezen in de J.K. Rowling-archieven op de site.

Lees ook
Stress en een kort lontje: ‘Coronacrisis legt veel druk op gezinsleven’

Bij gebrek aan Engelse les…

“Ouders, docenten en verzorgers die hun best doen kinderen te vermaken en ze nieuwsgierig te houden tijdens de lockdown kunnen wel een beetje magie gebruiken”, schrijft Rowling op haar Instagram-pagina. De website is op dit moment alleen beschikbaar in het Engels, maar goed, dat is bij gebrek aan les op school misschien juist wel weer een goede manier om de taal een beetje op niveau te houden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Filmposter