Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kinderen krijgen belangrijke rol in Jeugdjournaal

Kinderen krijgen belangrijke rol in Jeugdjournaal

Kinderen krijgen belangrijke rol in Jeugdjournaal

Kinderen krijgen vanaf vandaag een prominentere rol in het NOS Jeugdjournaal. Op een nieuw tijdstip in een uitzending van twintig in plaats van tien minuten, is er meer ruimte voor uitleg en nieuwe rubrieken. Het programma wordt voortaan uitgezonden om 19.00 uur.

Lees ook: Studie: ‘vrouwen die op deze leeftijd kinderen krijgen, leven langer’

‘We kruipen dichter op de huid van onze doelgroep. We zullen vaker onderwerpen brengen waarin kinderen een belangrijke rol spelen,’ aldus Ronald Bartlema, chef van het NOS Jeugdjournaal.

In de nieuwe rubriek Check dit dan! neemt de presentator opmerkelijke nieuwtjes van de dag door. Kinderen kunnen ook filmpjes insturen met een vraag aan hun idool. De verslaggever van het NOS Jeugdjournaal legt de ingezonden vragen vervolgens voor aan de beroemdheid in kwestie.

Wat ook terugkeert, is de rubriek Dwars. Hierin vertellen kinderen over een probleem dat ze hebben, iets wat ze dwarszit of waarbij ze zich niet serieus genomen voelen door volwassenen. Een verslaggever schiet dan te hulp en gaat samen met het kind in een echte Jeugdjournaal-bus op pad om een antwoord of oplossing te zoeken voor het probleem.

Het NOS Jeugdjournaal wordt afwisselend gepresenteerd door Joris Marseille, Welmoed Sijtsma, Lucas van de Meerendonk en Siham Raijoul.

Wil je niets meer missen van Flair deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10 x Flair voor 10 euro!

Bron: ANP, Beeld: ANP