Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > De kids wekenlang binnen houden is een uitdaging: mogen ze nog (buiten) spelen met vriendjes?

De kids wekenlang binnen houden is een uitdaging: mogen ze nog (buiten) spelen met vriendjes?

De kids wekenlang binnen houden is een uitdaging: mogen ze nog (buiten) spelen met vriendjes?

Nu de kinderen allemaal vrij zijn van school vanwege het coronavirus, vragen veel ouders zich af of ze nog wel met vriendjes mogen spelen. Daarnaast wordt iedereen op het hart gedrukt om binnen te blijven, maar betekent dat ook dat de kids met dit mooie lenteweer de deur niet uit mogen en speeltuintjes op hun buik kunnen schrijven?

Spelen buiten de deur

Volgens een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) mag dat. “Kinderen kunnen gewoon met elkaar spelen. Zo lang je maar niet gelijk met dertig mensen bij elkaar komt. Blijf je gezonde verstand gebruiken.” Vooralsnog lijkt het erop dat kinderen niet zo’n grote rol spelen bij het verspreiden van het coronavirus. Ze mogen dan ook zowel binnen als buiten met vriendjes spelen, zegt hij.

Scholen gesloten

Zondag werd bekend dat alle scholen en de kinderopvang in ieder geval tot en met 6 april de deuren moeten sluiten in de strijd tegen verdere verspreiding van het virus. Alleen voor scholieren met ouders die in cruciale sectoren werken, zoals de gezondheidszorg en de hulpdiensten, wordt opvang geregeld.

Speeltuinen in Utrecht gesloten

Utrecht heeft alle speeltuinen die in beheer zijn van de gemeente gesloten. Dat levert op sociale media wel wat verwarring op. Mogen kinderen spelen in een openbare speeltuin waar geen hek voor zit, vragen mensen zich af. Corona weerhoudt overigens veel kinderen er niet van om binnen te blijven. In allerlei speeltuinen wordt druk gespeeld. Consultatiebureaus in Utrecht blijven gewoon open.

Lees ook:
Bestellen in plaats van zelf shoppen: maar bezorgt PostNL nog wel tijdens de corona-uitbraak?

Besmettingen in Nederland

Het aantal mensen dat in Nederland is overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus, is maandag opgelopen tot 24. De gemiddelde leeftijd van de mensen die zijn overleden, is 79 jaar. Volgens de RIVM-gegevens was de jongste patiënt die de infectie niet heeft overleefd 59 jaar. Het aantal positieve tests staat op 1413. Dit cijfer drukt lang niet het totale aantal besmettingen uit, want mensen met milde verkoudheidsklachten, worden niet meer getest. Zij moeten thuisblijven en uitzieken, totdat ze minstens 24 uur geen klachten meer hebben. Wereldwijd staat het aantal besmettingen op bijna 185.000. Het virus kostte al aan meer dan 7000 mensen het leven.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: iStock