Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Op vakantie? Zo houd je de kinderen bezig in de auto!

Op vakantie? Zo houd je de kinderen bezig in de auto!

Op vakantie? Zo houd je de kinderen bezig in de auto!

Ga je met de kids op vakantie? Met deze leuke apps voor onderweg hoeven ze zich niet te vervelen!

Filmpje?

Een lange autorit? Kindertube biedt meer dan zesduizend filmpjes en liedjes voor alle leeftijden. Zaai, Klokhuis, Buurman en Buurman, Hello Kitty en nog veel en veel meer. Gratis beschikbaar voor iOs en Android.

Bijdehandje

Kinderen hebben een olifantengeheugen. En dat ijzersterke koppie kunnen ze in de auto trainen met leuke memory-apps. Door de verschillende niveaus is het spel geschikt voor alle leeftijden. Er zijn genoeg memoryspellen beschikbaar in de App Store. Zoals ‘Memory voor kinderen en kleuters’ voor iOs en ‘Kids Memory’ voor Android, gratis.

Lekkerbek

Zogenaamd sushi’s rollen, donuts bakken of een fruitshake maken? Kinderen leren koken met Sara’s Kookcursus en verdienen sterren met hun recepten. Omdat het een gesproken spel is, kunnen jonge kinderen die nog niet (goed) kunnen lezen ook meespelen. Beschikbaar voor iOs en Android, gratis of € 1,79.

Creabea

Bijna net zo lekker als echt met je vingers in de klei. Kids (en volwassenen op de achterbank) kunnen hun creatieve ei kwijt met deze pottenbakken-vazen-schilderen-en-veilen-app. Extra leuke service: de creatie kun je in 3D laten uitprinten en thuis laten sturen. Beschikbaar voor iOs en Android, gratis of € 4,49.

Puzzelaar

Kinderen raken nooit uitgespeeld met de puzzels van Tozzle. Er zijn meer dan veertig leuke puzzels met verschillende thema’s voor elk niveau en er worden regelmatig nieuwe spellen toegevoegd. Beschikbaar voor iOs, € 1,79.

Stuiterbal

Deze kikker met een missie is op zoek naar zijn prinses die hem tot prins kust. De kids kunnen hem helpen zijn missie te volbrengen door alle levels uit te spelen. Ook de kleinsten kunnen meespelen: tik de kikker als hij in beeld verschijnt, van kleur verandert of moet springen, dat is Tap the Frog in een notendop. Diverse frog-spellen voor iOs (€ 0,79) en Android (gratis).

Wereldreiziger

André Kuipers en National Geographic nemen kinderen mee op reis met dit topografiespel. Aan de hand van 150 leuke weetjes en de mooiste foto’s wordt topo niet alleen leuk, maar ook een makkie. TopoMaster is beschikbaar voor iOs en Android. En doordat er drie niveaus zijn en Nederland, Europa en de Wereld apart worden aangeboden, zijn ze geschikt voor alle leeftijden, € 1,79.

Rekenwonder

Tafels oefenen was nog nooit zo leuk als met Rekenblobs. Nog een slimme app ook, want Rekenblobs herkent met welke tafels je kind moeite heeft en laat die vaker terugkomen. Beschikbaar voor iOs en Android, gratis.

Brutaal aapje

Bru-taal is een prijswinnende educatieve app van het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap voor kids die een duwtje in de rug kunnen gebruiken met taalvaardigheid. Door het verhaal te volgen en de oefeningen te doen, hebben kinderen helemaal niet door dat ze bezig zijn met taal. Het kofschip leren was nog nooit zo leuk! Alleen beschikbaar voor iOs, € 5,49.

Dromer

Reis met een raket door het heelal en leer alle planeten kennen. Planetenreis is het spel bij uitstek voor kinderen die dromen van de Melkweg verkennen of een baan als astronaut. Alleen beschikbaar voor iOs, € 0,89.

 

Hoe houd jij de kinderen bezig tijdens een lange autorit? Laat het Flair weten!

Lees ook: Wat neem je mee op vakantie? (Checklist!)