Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kijkers ‘WIDM’ op het puntje van hun stoel: ‘Ik zit gewoon te stuiteren op de bank’

Kijkers ‘WIDM’ op het puntje van hun stoel: ‘Ik zit gewoon te stuiteren op de bank’

Thuis & wonen
Kijkers ‘WIDM’ op het puntje van hun stoel: ‘Ik zit gewoon te stuiteren op de bank’

Het was weer een afleveringetje hoor. De nieuwste uitzending van ‘Wie is de mol?’ was er opnieuw één waarbij we op het puntje van onze stoel zaten, met een giga twist én cliffhanger. Open deur, maar we zeggen het maar wel weer to be sure: dit artikel kán spoilers bevatten en doorlezen is op eigen risico.

Pittige puzzel

Even terug naar de eerste proef: de Expeditie Robinson-waardige puzzel op het Toscaanse strand van Val di Cornia. Vooral Nikkie de Jager, die vorige week ook flink de aandacht trok, maakte zich hier opnieuw verdacht. De stelligheid waarmee ze de verkeerde volgorde verdedigde was op zijn minst opmerkelijk te noemen. En van tillen moest ze ook verdacht weinig weten. Vreemd, Nikkie. VREEMD.

Spannende speurtocht

Opdracht twee was ook een leuke: in teams op pad in leuke sportwagentjes, elkaar de route vertellen en allemaal op tijd de eindbestemming bereiken. Daarbij bleek de afloop, eigenlijk niet de afloop. Want tot grote verbazing van de teams Patrick en Peggy, en Ron en Jeroen, kwamen Nikkie en Tygo niet opdagen, maar bleken zij wél hun eindbestemming te hebben bereikt. Plots liep de ene opdracht door in de volgende: vindt Nikkie en Tygo binnen 24 uur en verklein je kans om eruit te vliegen.

Dubbele executie

Want Rik kondigde aan dat er deze aflevering geen executie zou plaatsvinden. Een opluchting, zóu je denken, maar komende zaterdag vindt er een dubbele eliminatie plaats. Als Nikkie en Tygo, die met een helikopter het vaste lang verlaten hebben, niet op tijd gevonden worden, zijn zij veilig voor executie en vliegt dus de helft (!) van de overige kandidaten eruit. Shocking!

Bijzondere 24 uur

Niet alleen kijkers, maar ook Rik is ontzettend enthousiast over de zoektocht van de deelnemers naar Nikkie en Tygo. “Ik heb hier zó ontzettend veel zin in. Het wordt een hele bijzondere 24 uur die we gaan hebben.” Zal het Patrick, Ron, Peggy en Jeroen lukken om de twee binnen 24 uur te vinden en zo te voorkomen dat ze de executie met maar vier kandidaten moeten doen? Het eerste deel van de zoektocht leek voorspoedig te verlopen, maar goed, het ingewikkeldste deel moet nog komen.

Lees ook
Zou het? Nikkie ‘Tutorials’ de Jager mégaverdacht na bizarre verspreking in ‘Wie is de mol?’

Rik wil zelf ook wel

De presentator sluit af: “Voor het eerst in de geschiedenis van Wie is de Mol? gaan we de kandidaten loslaten. Dat wil zeggen dat we met deze ervaren kandidaten het aandurven om ze een auto en wat aanwijzingen te geven en de bal het werk laten doen (…) Dit is nou echt een opdracht die ik héél graag zelf had willen doen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De kandidaten zijn ‘losgelaten’. Ze hebben 24 uur de tijd om hun medekandidaten te vinden… We tellen alweer af tot aflevering 6 ⏰ #widm #wieisdemol

Een bericht gedeeld door Wie is de Mol? (@wieisdemol.avrotros) op

Bron: VIVA | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee