Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kijkers ‘Voor Hetzelfde Geld’ uiten kritiek op makelaar: ‘Waarom wordt er niet voldaan aan hun wensen?’

Kijkers ‘Voor Hetzelfde Geld’ uiten kritiek op makelaar: ‘Waarom wordt er niet voldaan aan hun wensen?’

Kijkers ‘Voor Hetzelfde Geld’ uiten kritiek op makelaar: ‘Waarom wordt er niet voldaan aan hun wensen?’

Natasja Froger is sinds kort terug is met haar programma ‘Voor Hetzelfde Geld?!’, wat wij een waar feest vinden om te kijken. Want behalve dat we gek zijn op huizen, huizenprijzen en fikse verbouwingen, genieten we wekelijks met volle teugen van de onmogelijke eisen van de stellen en de blije én teleurgestelde gezichten bij het zien van hun ‘nieuwe’ huizen. De uitzending van maandag was dan ook weer smullen, maar waar doorgaans veel kritiek klinkt op de stellen, krijgt nu de makelaar er behoorlijk van langs.

Klaar met latten

‘Latters’ Maryse en Eric – zij woont in Haarlem, hij in Nijmegen – zijn het heen-en-weer-reizen zat en zoeken al tijden naar een eerste huis voor hen samen. Tot op heden kunnen ze echter maar niets vinden dat aan hun eisen voldoet. Die zijn dan ook niet de minste: ze willen ze graag dichtbij Haarlem en Nijmegen zitten (huh?), wensen ze een een vrijstaand, groot huis met een grote tuin, en is water in de buurt (net zoals bij hun huidige huizen) een dikke musthave. Op eigen risico geven ze Natasja en haar team de vrijheid om een knoop voor hen door te hakken.

Het Spijk me

Met het flinke budget van 575.000 gaat de makelaar op pad, waarna ze met drie boerderij-achtige panden in midden Nederland op de proppen komt. Uiteindelijk kiest het stel ervoor om te gaan proefwonen in huis nummer drie, dat in Spijk blijkt te liggen. Na een week ontdekken komen Maryse en Eric tot de conclusie dat de omgeving wel naar wens is, maar het huis niet. De tuin is iets te klein en ze missen het wijdse, landelijke uitzicht waar ze op hoopten.

Lees ook
Kijkers ‘Voor Hetzelfde Geld’ snappen niks van Amsterdams stel: ‘In wat voor cocon leven die mensen?’

Niet aan wensen voldaan

Meerdere kijkers vragen zich af waarom de makelaar deze keer zo slecht aan de wensen van het zoekende koppel voldoet. De afstanden kloppen niet met wat Maryse en Eric willen, en ze doet alsof ze een once in a lifetime-object aanbiedt, terwijl veel kijkers vinden dat de huizen er eigenlijk niet uitzien. De makelaar krijgt er flink van langs. “Ze wordt met de week irritanter, ik zou geen huis van haar kopen.”

Bekijk hier de uitzending terug.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

En tot slot nog even het mysterie van de week: