Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kijkers ‘Het Familiediner’ raken niet uitgepraat over geldruzie vader en zoon én kiezen partij

Kijkers ‘Het Familiediner’ raken niet uitgepraat over geldruzie vader en zoon én kiezen partij

Kijkers ‘Het Familiediner’ raken niet uitgepraat over geldruzie vader en zoon én kiezen partij

In ‘Het Familiediner’ zetten Bert van Leeuwen (60) en zijn team alles op alles om ruzies op te lossen die soms al jaren duren. En ook in tijden van de coronacrisis laat de presentator zich niet tegenhouden. Hij is ingeschakeld door Monique, de vrouw van Dave. Hij heeft al zeven jaar geen contact met zijn vader Henk, wegens onenigheid over geld. De zoon in kwestie wordt verdacht van het stelen van vijftig euro, maar ontkent dit gedaan te hebben en zou als klap op de vuurpijl zijn geliefde hiervan beschuldigd hebben. Kijkers weten echter wel wie ze moeten geloven…

Het Familiediner

Het Familiediner heeft net als vorige week weer de nodige tongen losgemaakt op Twitter. In de aflevering van maandagavond is te zien hoe Monique haar man Dave en zijn vader Henk weer bij elkaar probeert te krijgen. De aangeefster vertelt aan Bert dat de twee al jaren ruzie hebben, omdat Henk ervan overtuigd is dat zijn zoon in het verleden geld van hem heeft gestolen – iets wat hij tot op de dag van vandaag ontkent. Monique heeft nog wél contact met haar schoonvader. “Mijn schoenmoeder is in 2003 overleden en ik heb haar beloofd dat hij er niet alleen voor komt te staan”, legt ze uit aan Van Leeuwen.

‘Gestolen’

Wanneer Bert op gepaste afstand bij Dave in de tuin aanschuift, vertelt hij inderdaad over de vijftig euro die van het bed van Henk verdwenen zou zijn. Volgens de 82-jarige zou zijn zoon dat bedrag meegenomen hebben, maar Dave zegt überhaupt niet boven te zijn geweest. Hij geeft het geheugen van zijn vader de schuld. “Hij weet het allemaal niet meer zo goed.”

Nóg meer geld

Henk vertelt op zijn beurt aan Bert dat het de druppel was dat Monique’s man het geld gestolen had, maar dat Dave hem bovendien nog meer geld verschuldigd is. Het zou gaan om een geleend bedrag van 6.000 euro, waarvan hij geen euro terug gekregen heeft.

Terugbetalen

Bert nodigt zoals gewoonlijk beide partijen uit voor een etentje. Waar Dave ervoor openstaat om in de limousine te stappen, denkt Henk er anders over. Hoewel hij wél zijn verhaal in zijn eigen deuropening doet, weigert hij verder deel te nemen aan Het Familiediner. “Hij moet hierheen komen”, zegt hij een paar keer stellig. Ook wil hij de envelop van Bert met daarin vijftig euro niet aannemen. Henk vindt dat Dave het bedrag aan hem terug moet geven, plús het geleende geld.

Uniek moment

Uiteindelijk is te zien dat Dave naar de locatie van het etentje is gekomen. Aangezien Henk zo stellig was tijdens het gesprek met Bert en eigenlijk vaststaat dat hij niét in de limo gaat stappen, heeft de presentator iets anders bedacht om de twee toch samen te brengen. Voor het eerst in de geschiedenis van Het Familiediner laat hij een van de twee ruziënde partijen voorrijden bij de andere. In de deuropening van Henk gaan de twee het gesprek aan. “We gaan in termijnen het geleende geld terugbetalen”, laat Dave zijn vader weten. “Daar wil ik je voor bedanken”, antwoordt Henk, voordat hij zijn zoon en schoondochter uitnodigt voor een kop koffie binnen.

Lees ook
Kijkers ‘Het Familiediner’ geven EO én moeder Suus (9) ervan langs: ‘Geen goed woord voor over’

Dave ongeloofwaardig

Kijkers van Het Familiediner raken niet uitgepraat over de ruzie tussen vader en zoon. Over één ding zijn ze het eens: Henk moet haast wel gelijk hebben. “Ik geloof die Dave niet”, klinkt het op Twitter. Vooral de uitspraak van Dave dat hij het geleende geld “ook” terug gaat betalen, vinden kijkers op z’n zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. “Ik vertrouw die twee voor geen cent”, schrijft iemand, doelend op Dave en Monique.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Heb je de aflevering van ‘Het Familiediner’ gemist en wil je ‘m terugkijken? Dat kan hier.

Bron: Twitter | Beeld: still