Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kijkers ‘Danny op straat’ compleet in shock door uitspraken pedoactivist Nelson

Kijkers ‘Danny op straat’ compleet in shock door uitspraken pedoactivist Nelson

Thuis & wonen
Kijkers ‘Danny op straat’ compleet in shock door uitspraken pedoactivist Nelson

Voor de tweede aflevering van ‘Danny op straat’ is de 42-jarige presentator in de wereld van pedoactivisten gedoken. In de uitzending ging Ghosen onder meer het gesprek aan met Nelson, die een politieke partij wil oprichten om de leeftijd waarop een minderjarige vrijwillig seks mag hebben te verlagen en kinderen stemrecht te geven. Kijkers reageren woedend en er is na het programma zelfs een groep geweest die de pedofiel bij zijn woning heeft opgezocht.

Volgens Nelson, die zichzelf naar eigen zeggen het meest aangetrokken voelt tot jongens tussen de vier en veertien jaar, zijn kinderen van twee à drie jaar oud “ontwikkeld genoeg” om te bepalen of ze seks willen. “Ze zijn toch ook ontwikkeld genoeg om te bepalen of ze een ijsje willen of naar de speeltuin”, legt hij doodleuk uit aan presentator Danny Ghosen. Hij benadrukt dat hij zich aan de wet houdt en dat kinderen niet bang voor hem hoeven te zijn, maar “ouders wel”.

Pedofiel

Bij Nelson werd onlangs een inval gedaan, als onderdeel van een onderzoek naar de mogelijke voortzetting van de verboden pedofielenvereniging Martijn. Daarvan is volgens hem geen sprake.

Ziek

Op sociale media leidde de uitzending tot veel ophef. Sterker nog, Twitter stroomde vol met reacties van woedende kijkers. Nelson wordt onder andere “hartstikke ziek” genoemd:

De tekst gaat verder onder de tweets.

Woedende kijkers

De uitzending zou ook de reden zijn geweest dat donderdagavond enkele mensen boos verhaal kwamen halen bij een woning in Lelystad. Volgens het AD woont Nelson daar. Een politiewoordvoerder kon daar niet op ingaan, maar meldt wel dat enkele mensen boos waren op een bewoner van een woning aan de Meentweg. Agenten hebben dit in de kiem kunnen smoren. De politie houdt de woning de komende tijd extra in de gaten en adviseert mensen die boos zijn, toch kalm te blijven. “Geweld is nooit een optie”, aldus de zegsvrouw.

Wél laten zien

Ghosen zei donderdag in Op1 dat over een eerdere aflevering, waarin jongeren te zien waren die rondlopen met machetes, ook commotie ontstond. “Er worden wel jongeren doodgestoken door dat soort jongeren, dus natuurlijk moeten we dat laten zien”, aldus de presentator. “Pedofielen, die lopen ook elke dag rond.”

Lees ook
Sonja (38): ‘Niemand snapt dat je nog houdt van een vader die pedofiel is’

UvA

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft laten weten er spijt van te hebben dat ze pedoactivist Nelson had uitgenodigd. De UvA was onvoldoende op de hoogte van “zijn activistische houding en uitspraken” en zou hem zeker niet hebben uitgenodigd als dat wel bekend was geweest, zegt de directeur van het College Sociale Wetenschappen van de UvA, Richard van der Wurff. “Het spreekt voor zich dat wij pedoseksualiteit sterk afkeuren, seks met kinderen is onder geen beding of omstandigheid goed te praten.”

Heb je de uitzending van Danny op straat gemist en wil je ‘m terugkijken? Dat kan hier.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, Twitter | Beeld: still

Shoppen is altijd een goed idee