Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kids | Fietsen zonder zijwieltjes

Kids | Fietsen zonder zijwieltjes

Kids | Fietsen zonder zijwieltjes

Je kind moet uiteindelijk natuurlijk zelf leren fietsen, maar met wat simpele tips kun je hem nét dat duwtje in de rug geven.

1. Stel, zonder dat je je kind het vertelt, de zijwieltjes van de fiets wat hoger af. Hij of zij leert zo ongemerkt de balans te bewaren.

2. Veel kinderen raken in paniek als ze worden losgelaten tijdens het fietsen. Ga aan de achterkant van de fiets lopen en houd de bagagedrager vast bij het wegrijden. Ren mee en zeg dat je de fiets vasthoudt. Laat de fiets af en toe los en doe dit steeds iets langer. Je kind zal het waarschijnlijk niet eens merken!

3. Bind een kort lintje aan de rechterkant van het stuur. Hierdoor is het voor je kind duidelijk wat rechts en links is. Weer een stapje zelfstandiger.

4. Gebruik een kleine fiets om het te leren. Het is heel verleidelijk om meteen een fiets op de groei te kopen, maar een te grote fiets kan je kind een onveilig gevoel geven.

5. Eigenlijk een tip voor een paar jaar eerder: koop een loopfiets. Hiermee kan een dreumes van één of twee jaar al vroeg kennismaken met evenwichtsgevoel, het balanceren op twee wielen én hij leert corrigeren als hij uit balans raakt.