Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kibbelen: dít is waar stellen het meeste ruzie over maken

Kibbelen: dít is waar stellen het meeste ruzie over maken

Kibbelen: dít is waar stellen het meeste ruzie over maken

Als je samenwoont met je partner, heb je vast wel eens wat kleine irritaties. Want waarom kan hij zijn sokken nou nooit eens ín de wasmand gooien in plaats van ernaast? Dit zijn de 10 meest voorkomende zaken waarover koppels ruzie hebben.

Lees ook: Eén derde van de stellen ruziet over de temperatuur in huis

Uit onderzoek van eHarmony blijkt dat 24% van de stellen aangeeft nóóit ruzie te hebben. De rest de ondervraagden gaf aan dat ze wel degelijk af en toe wat kibbelen én wees daarbij de meest voorkomende oorzaken aan.

Niet luisteren
Op nummer één staat toch wel het niet luisteren van de partner. Wel 47 procent van de koppels vond dit het meest irritant. Daarna komt de foute dingen zeggen (34 procent) en onnadenkendheid (29 procent). Misschien dus toch maar even tot 10 tellen voordat je in het heet van de strijd er iets uitflapt.

Geldzorgen
En ook al maakt geld niet gelukkig, toch hebben veel koppels er wel ruzie over. Geldzaken of geldzorgen is dan ook de nummer vier van dit lijstje. Daarna komt onenigheid over familiezaken (22 procent) of kinderen (17 procent). Ook kibbelt 13 procent van de koppels over het snurken en 10 procent ervaart spanning door een gebrek aan seks. Als laatst is er nog de onvrede over het werk van jouw wederhelft (10 procent) én ontstaat er bonje doordat een van de partners teveel op zijn of haar telefoon zit (13 procent). Ook al klinkt dit allemaal niet heel gezellig, de helft van de ondervraagde koppels geeft aan dat ze vinden dat het bij een relatie hoort. Als je daarna maar weer lief voor elkaar bent.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Grazia & eHarmony | Beeld: iStock