Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Altijd opgeruimde keukenkastjes!

Altijd opgeruimde keukenkastjes!

Altijd opgeruimde keukenkastjes!

Vind je het altijd moeilijk om die ene pan te vinden of ben je alwéér die ovenschaal kwijt? Misschien is het tijd om je keukenkastjes op te ruimen! Met deze tips vind je je spullen in no time terug.

Keukenkastjes opruimen

Het is een klusje dat de meeste mensen zo lang mogelijk uitstellen. Toch sta je vrijwel dagelijks in de keuken, dus het is fijn om in een opgeruimde keuken te werken. Haal allereerst al je keukenkastjes leeg.

Apparaten

Welke keukenspullen gebruik je veel? Zorg dat deze op een handige en bereikbare plek liggen. Gebruik hiervoor de richtlijn: welke apparaten gebruik je wekelijks of misschien zelfs dagelijks? Deze moeten makkelijk te pakken zijn. Welke spullen heb je langer dan twee maanden niet gebruikt? Leg deze achterin het kastje. Zijn er apparaten die je al langer dan een jaar niet hebt gebruikt, gooi deze dan weg, verkoop ze of berg ze op in een schuur.

Opstapelen

Pannen kun je netjes in elkaar stapelen om ruimte te besparen. Houd ook hier weer rekening met de pannen die je veel gebruikt. Hetzelfde geldt voor (oven)schalen, borden en broodtrommels. Als je ze de volgende keer nodig hebt, kun je er zo bij! Denk er wel aan om ze na gebruik weer zo netjes op te ruimen, anders ben je gauw weer terug bij af.

Etenswaren

Kijk eerst welke producten over de datum zijn. Deze kunnen natuurlijk gelijk weg. Heb je nog heel veel halfvolle zakjes met pasta of rijst? Gooi deze dan bij elkaar of kook ze bij je volgende maaltijd samen voordat je een nieuw pak openmaakt. Je kunt ze ook in een grote pot gooien. Zijn er dingen die je waarschijnlijk toch niet meer gaat eten, gooi deze dan weg. Zonde van de ruimte! Pak een dienblad en zet al je kruiden en specerijen bij elkaar. De volgende keer dat je paprikapoeder nodig hebt, kun je het in één oogopslag vinden.

Koelkast

Wij vonden zelf een handige tip om je koelkast op te delen met kleine bakjes. Dus vleeswaren bij elkaar, kaas in één bakje, boter etc. Zo kun je makkelijk pakken wat je nodig hebt zonder er een rommeltje van te maken. Dit is ook handig als een verpakking lekt, want je hoeft op deze manier niet gelijk de hele koelkast schoon te maken!

Heb jij nog tips voor keukenkastjes opruimen?

Lees ook: