Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Say what? Kerstverlichting kan de reden zijn van slechte wifi in huis

Say what? Kerstverlichting kan de reden zijn van slechte wifi in huis

Say what? Kerstverlichting kan de reden zijn van slechte wifi in huis

De tijd van het jaar is aangebroken: het optuigen van de kerstboom en het versieren van het huis. Maar hoe kan het opeens dat de beeldschermkwaliteit van je televisie een stuk slechter is en het onwijs lang duurt voordat Netflix of Videoland geladen is? Een grote kans dat de kerstverlichting de boosdoener is.

Slechte wifi

Door de kerstverlichting kun je namelijk last krijgen van slechte wifi, een grote stoorzender dus. Kerstverlichting maakt gebruik van radiogolven. Door deze golven kan het signaal van wifi of de televisie verslechterd worden. Heel logisch dus dat rond de feestdagen de wifi het een stuk slechter doet. Maar goed om te weten: naast kerstlampjes kunnen ook (draadloze) babyfoons, de radio, mobiele telefoons, de magnetron en speakers zorgen voor slechte wifi.

Lees ook
I’m dreaming of a white Christmas: hebben we dit jaar dan eindelijk een witte kerst?

Wat te doen?

Kerst zonder kerstboom en versiering zou zonde zijn, maar gelukkig er is een betere oplossing. Het wordt aangeraden om de afstand tussen de kerstverlichting en de modem te vergroten. De afstand moet minimaal 3 meter zijn. Ook is het handig om de kerstverlichting niet tussen de modem en bijvoorbeeld je kantoor te plaatsen.

Heb je altijd last van slecht en traag internet? Dan is het sowieso verstandig om de router te verplaatsen naar een andere plek. De beste plek voor de router is op een centrale, open plek in het huis. Zet de router niet op de grond of in de buurt van andere elektronica. Helpt dit allemaal niet? Zet dan die kerstfilm af en doe gewoon gezellig een offline spelletje met elkaar.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: Getty Images