Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kerstrecept met ossenhaas

Kerstrecept met ossenhaas

Thuis & wonen
Kerstrecept met ossenhaas

Zoek je nog een lekker recept voor tijdens de Kerst? Deze ossenhaas is erg lekker!

Kerstrecept: ossenhaas

Recept voor 5-6 personen
Tijd: 30 min.

Dit heb je nodig:

  • 3 eetlepels boter
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 800 gram ossenhaas op kamertemperatuur
  • vleesthermometer

Zo maak je het:

Snijd het vliesje van de ossenhaas en eventueel andere vetstukjes. Verhit de boter en olie in een braadpan. Leg de ossenhaas voorzichtig in de pan en bak de ossenhaas rondom op een hoog vuur in circa 5 minuten bruin. Zet vervolgens het vuur lager en bak het vlees circa 12 minuten totdat het een kerntemperatuur heeft van 50 graden (rood). Voor rosé moet het vlees een temperatuur van 58-60 graden hebben en voor doorbakken +65 graden. Als het vlees klaar is, haal je het uit de pan en dek je het al met aluminiumfolie en laat het het 5 minuten rusten.

Snijd de ui in halve ringen en bak de uienringen in het vet van het vlees. Voeg eventueel ongeveer 50 ml water toe voor een lekkere jus.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Kijk voor meer inspiratie voor Kerstmis in het Dossier ‘Kerst ideeën’ >>

Bekijk ook:

Shoppen is altijd een goed idee