Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Opgelet! Déze kerstplanten kunnen giftig zijn voor je huisdieren

Opgelet! Déze kerstplanten kunnen giftig zijn voor je huisdieren

Opgelet! Déze kerstplanten kunnen giftig zijn voor je huisdieren

Dat een kerstboom gevaarlijk kan zijn voor je huisdier is inmiddels bekend. Maar er zijn ook nog andere populaire kerstplanten die gevaarlijk kunnen zijn voor je huisdier. Wij vertellen je welke dit zijn.

Maretak

Meestal wordt een maretak aan het plafond gehangen. Velen denken dat dit geen problemen geeft voor je huisdier. Maar dat is dus niet helemaal waar. De blaadjes van de maretak kunnen namelijk op de vloer vallen en zo is het mogelijk dat je huisdier deze opeet. Het gevolg? Je hond of kat zal enorm moeten braken en kan ook last krijgen van slaapzucht. Heeft je huisdier een stukje maretak binnen gekregen? Geef hem dan de komende uren even niets te eten of te drinken, zo kan de maag van je viervoeter weer tot rust komen. Stopt het overgeven niet? Breng dan even een bezoekje aan de dierenarts.

Lelies

Lelies zijn vooral voor katten erg giftig. Als een kat het stuifmeel van een lelie op zijn vacht krijgt en dit vervolgens schoon likt, kan dit voor nierfalen zorgen. Als dit gebeurd zul je snel moeten handelen. Als katten het stuifmeel van een lelie hebben binnengekregen gaan ze meestal braken, worden ze ontzettend sloom en zullen ze ook niets meer eten. Twijfel je of jouw kat het stuifmeel van een lelie heeft opgelikt? Neem dan gelijk contact op met de dierenarts.

Lees ook
Pas op: om deze reden zijn zoutlampen erg gevaarlijk voor je huisdieren

Hulst

Ook de hulst kan erg giftig zijn voor je huisdier. De puntige blaadjes kunnen er namelijk voor zorgen dat de maag van je huisdier geïrriteerd raakt. Daarnaast kunnen de bestanddelen die in een hulst zitten, saponiet,  ernstige maagproblemen veroorzaken bij je viervoeter. Een combinatie van deze twee kan zelf zorgen voor bloed tijdens het braken. Merk je dat jouw huisdier hier last van heeft? Ga dan meteen naar de dierenarts.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: GettyImages